• Най-желаните технологични компании за старт на кариерата

    Най-желаните технологични компании за старт на кариерата

    Технологичния сектор се развива бързо, както в България така и по целия свят.

    Най-желаните технологични компании за старт на кариерата

    Технологичния сектор се развива бързо, както в България така и по целия свят. Всеки специалист в тази сфера би искал да работи за голяма компания, която да му даде възможност за израстване и натрупване на ценен опит. Преди няколко дни компанията LinkedIn публикува своя списък с най-желаните компании за старт на кариерата.

    Списъкът е базиран на действията на потребителите в социалните мрежи и взема в предвид няколко основни аспекти, като интерес към марката, задържане на служители и интерес към работни места. Ето и 10-те технологични компании, привличащи най-много интерес от страна на кандидатите за работа.

    1. Alphabet – това е компанията, която стои зад най-голямата търсачка в интернет – Google. Компанията предлага хиляди възможности за развитие. За нея работят повече от 70 000 души.

    2. Amazon – компанията е един от най-големите търговци на дребно. Amazon предлага продукти в сферата на модата, доставките, рекламата и други. За нея работят повече от 340 хил. човека.

    3. Facebook – не се нуждае от представяне. Близо 2 млрд. потребители месечно използват социалната мрежа, а за компанията работят 17 хил. човека.

    4. Salesforce – компания за облачни изчисления, предлагаща софтуери за маркетинг и продажби. Седалището е в Сан Фрациско, а служителите са 25 хил.

    5. Uber – макар и нежелана в много страни, компанията Uber успява да привлече на своя страна стотици клиенти. За нея работят 12 000 души по целия свят.

    6. Tesla – това е една от най-успешните компании на предприемача Илън Мъск. Тя се занимава с производство на електромобили, а марката Tesla е напът да се превърне в най-желания автомобил в САЩ. Около 30 000 души в света работят за компанията на Мъск. Тази година Tesla ще увеличи екипа си с още 2500 човека.

    7. Apple – няма нужда да представяме компанията от Купертино. Гигантът представя едни от най-добрите устройства на пазара, а предлага и съдържание като софтуер, приложения и музика. В момента зад Apple стоят 110 000 човека.

    8. Airbnb – платформата за пътешественици е любима на много хора. Тя дава възможност за отдаване или наемане на жилище за определен период. Екипът е скромен – само 2000 души.

    9. Netflix – компанията бързо се разрастна, а портфолиото й расте. Потребителите й имат достъп до хиляди филми и програми. Макар, че компанията е голяма, за нея работят само 3200 души.

    10. Dell – една от най-големите компютърни компании в света. Седалището й е в Тексас. Огромната компания дава работа на повече от 140 хиляди души.

    компании кандидати за работа технологични компании най-големите технологични компании технологичен сектор

    Оценка на новината

    0