• София ще се превърне в европейска столица по дигитална трансформация

    София ще се превърне в европейска столица по дигитална трансформация

    Джо Багъли, вицепрезидент на главен технологичен директор за Европа и Близкия изток на VMWare смята, че София може да се превърне в европейска столица на дигиталната трансформация.

    София ще се превърне в европейска столица по дигитална трансформация

    Джо Багъли, вицепрезидент на главен технологичен директор за Европа и Близкия изток на VMWare смята, че София може да се превърне в европейска столица на дигиталната трансформация. Багъли сподели това свое мнение в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

    VMWare има над 700 служители само в София. Това е най-големият изследователски клон на компанията в цяла Европа. Багъли сподели, че добре се сработват с правителството на България и с управата на София.

    На годишна база се отчита 20%-ен ръст на служителите на компанията. VMWare е един от най-големите работодатели в България и продължава да расте.
    „Гордея се изключително с факта, че когато влизате в София от летището ще виждате голям надпис на VMWare. Ние не сме просто аутсорсинг компания, тук създаваме иновации и това е най-важното.“, коментира Багъли.

    Компанията се фокусира и над облачните услуги и ще работи в 4 основни области, като модернизация на центровете за данни, хибридни облаци и други, които ще предоставят възможност за по-сигурна и достъпна работа.
     

    софия аутсорсинг дигитална трансформация VMWare

    Оценка на новината

    0