• Qualcomm с революционна технология за електромобилите

    Qualcomm с революционна технология за електромобилите

    Електромобилите все по-често се срещат по пътищата в целия свят.

    Qualcomm с революционна технология за електромобилите

    Електромобилите все по-често се срещат по пътищата в целия свят. Освен, че са много по-икономични те предлагат и редица други предимства. Това, което възпрепятства по-масовото им зареждане е неудобния метод за зареждане на батериите. За момента, за да бъде зареден електромобила, водачът трябва да го остав включен в източник на захранване за известно време.

    Qualcomm смята да остави този метод в миналото. Компанията представи своя технология за динамично зареждане. Те включва специални подложки, които се вграждат в настилката и образуват електромагнитно поле с батерията на автомобила. Тестовата писта е изградена във Версай, a два електромобила на Renault Kangoo вече са изпробвали новата технология.

    Двата автомобила са се движили със 100 км/ч и дори при тази висока скорост са успели да се заредят с 20 киловата в час.
    Qualcomm все още работи по внедряването на технологията в инфраструктурата. Когато и да се появи тя по масовите пътища, обаче със сигурност ще промени нещата и ще популяризира електромобилите.

    Елеткромобилите са бъдещето на транспортната система. Те са екологични и защитават, както околната среда, така и човека.

    Електромобили зарядни станции за електромобили зареждане на електромобили Qualcomm

    Оценка на новината

    0