• Петролният магнат, който създаде самолет, задвижван от слънчева енергия

    Петролният магнат, който създаде самолет, задвижван от слънчева енергия

    Виктор Векселберг е руски милиардер и петролен магнат, който успя да изгради петролна империя за 15 млрд. долара.

    Петролният магнат, който създаде самолет, задвижван от слънчева енергия

    Виктор Векселберг е руски милиардер и петролен магнат, който успя да изгради петролна империя за 15 млрд. долара. Сега милиардерът обръща глава към алтернативните източници на енергия и се надява да промени историята.

    Векселберг смята да пусне първият в света самолет, който да лети постоянно. Той ще се захранва със слънчева енергия и ще се движи малко по-високо от гражданските машини.

    Машината е с 36-метров размах на крилете и е готова. Тя ще бъде тествана и ако всичко с нея е наред това ще означава, че е създадено ново поколение безпилотни самолети, които биха могли да са от полза на отбраната.

    Ако самолетът лети постоянно той ще има много по-голям обхват и контрол от сателитите и така ще се разшири възможността за комуникация по целия свят.

    Solar Impulse опита да осъществи околосветско летене миналата година, но самолета трябваше да спре 17 пъти, за да завърши обиколката си.

    Виктор Векселберг смята, че неговата машина ще докаже, че слънчевата енергия е достатъчна, за осъществяването на дълги полети.

    Алтернативна енергия самолет Виктор Векселберг

    Оценка на новината

    0