• Какво сподели с българските предприемачи сър Ричард Брансън

    Какво сподели с българските предприемачи сър Ричард Брансън

    Посещението на един от най-видните инвеститори и филантропи – Ричард Брансън – беше преди няколко дни.

    Какво сподели с българските предприемачи сър Ричард Брансън

    Посещението на един от най-видните инвеститори и филантропи – Ричард Брансън – беше преди няколко дни. Той изнесе лекция пред огромна публика, която с удоволствие слушаше какво има да каже милиардерът. Освен това Брансън намери време да поговори и с екипа на bTV, където сподели успешна формула за успех.

    Милиардерът е твърдо убеден, че всеки един от нас трябва да следва това, което го интересува. “Не трябва да правим нещата по принуда. Ако не се справяш добре в училище, но обичаш музиката – то няма какво да му мислиш, просто последвай музиката.“, казва Брансън.

    Успехът идва, когато правим това, което обичаме, защото в него сме най-добри. Брансън споделя, че парите никога не са били водещи за него.
    „Винаги съм стартирал бизнес, воден от някакво несъгласие. Не обичах да пътувам със самолет, защото винаги имаше нещо, което ме дразни. И си казах – ще опитам, ще го направя по-добре. Исках да отида в космоса, а нямаше кой да ми осигури такова пътуване. Така създадох космическата си компания.“, казва милиардерът.

    Всички мечтатели са способни да променят света, казва Брансън. „Ако създадеш нещо, от което света се нуждае, значи имаш бизнес.“, допълва той.

    В конгломерата Virgin Group влизат повече от 400 компании с най-различни дейности. Началото на Virgin Group е поставено преди половин век, когато Брансън започва да изкупува редки музикални плочи и ги препродава на по-висока цена. Тогава той не разполага със средства

    предприемач Ричард Брансън Virgin Group най-богатите хора на планетата формула за успех

    Оценка на новината

    0