• Няколко знаменитости, които са и предприемачи

    Няколко знаменитости, които са и предприемачи

    Повечето от нас са свикнали с мнението, че всеки е добър само в едно нещо. Е, днес ще разбие този мит, защото ще Ви представим актьори, спортисти и музиканти, които са добри в още нещо. Всички те са неповторими в своите си сфери, а бизнесът е това, което ги свързва.

    Няколко знаменитости, които са и предприемачи

    Повечето от нас са свикнали с мнението, че всеки е добър само в едно нещо. Е, днес ще разбие този мит, защото ще Ви представим актьори, спортисти и музиканти, които са добри в още нещо. Всички те са неповторими в своите си сфери, а бизнесът е това, което ги свързва. Ето и кои са те.

    Гуинет Полтроу е не само актриса, но и създател на бранда Goop, който предлага дрехи. Те са доста скъпи и много хора не биха могли да си ги позволят. Гуинет, обаче, успява да убеди инвеститорите, че си струва да вложат парите си и през 2008г. тя успява да набере 20 млн. долара финансиране. Компанията й все още не е много печеливша, но пък сайтът бележи ръст.

    Бионсе е любимка на милиони хора по целия свят. Нейните песни са страхотни, а линията й облекла Ivypark е още по-страхотна. Това не е единствената инвестиция на Бионсе. Тя инвестира 150 хил. долара в приложението Sidestep, което дава достъп до информация за концерти. Миналата година приложението има продажби за над 2 млн., а набраното финансиране е 1,7 млн. долара.

    Робърт ДеНиро е един от най-обичаните актьори на нашето време. Може би не знаете, но той е и инвеститор и предприемач. Той влага средства в ресторанта Nobu. Заедно с шеф-готвача и още няколко инвеститори ресторанта Nobu бива открит през 2005г. В момента в света има повече от 30 ресторанта Nobu.

    Джесика Алба е прекрасна актриса и основател на компания за производство и продажба на домакински продукти. Продуктите са екологични и чисти. The Honest Company е оценена на 1,7 млрд. долара.

    Elevation е инвестиционната компания на Боно. Кръстена е на един от златните хитове на групата U2. Дружеството е инвестирало 1,76 млрд. долара и получава 12% възвращаемост на вложенията. Боно ивестира и в компании, като Facebook и Yelp.

    Джордж Клуни е мъж, по който въздишат много жени. След като Ви кажем, че е и един успешен предприемач ще го обикнете още повече. Той, заедно с Ранди Гербер, съпруг на Синди Крауфорд, създава свой бранд текила. В началото те искали да произвеждат текила за себе си, но скоро разбрали, че продукта им е добър. Текилата на Клуни е любима и на звездата Опра Уинфри.
     

    бизнес имоти предприемачи актьори известни бизнесмени

    Оценка на новината

    5.00