• Стартира лятна школа по програмиране за деца от 11 до 15 години

    Стартира лятна школа по програмиране за деца от 11 до 15 години

    Децата от 5-ти до 9-ти клас ще могат да вземат участие в „Лятна школа по информатика и облачни технологии“, която ще стартира на 28 август и ще продължи до 2 септември.

    Стартира лятна школа по програмиране за деца от 11 до 15 години

    Децата от 5-ти до 9-ти клас ще могат да вземат участие в „Лятна школа по информатика и облачни технологии“, която ще стартира на 28 август и ще продължи до 2 септември. Школата ще се проведе в базата на фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица.

    Компютърните науки са бързоразвиващ се сектор, който предлага хиляди възможности за професионална квалификация. Школата цели да събуди у децата интерес към компютърните технологии, да ги запознае с възможностите, които предлагат облачните услуги и програмирането, както и с Интернет на нещата.

    Инициативата става все по-посещавана всяка година. Учениците са изключително доволни, а родителите им смятат, че това е невероятна възможност за децата им, казва професор Минко Балкански, който е основател на фондация „Миню Балкански“.

    Школата ще помогне на децата да се развият своите умения в технологичната сфера. Тази възраст е подходяща за старт на обучението в този сектор. Кандидатстването ще продължи до 30 юни. Родителите ще трябва да заплатят такса в размер на 250 лв., но най-мотивираните 10 деца ще получат стипендии, предоставени от VMware България.

    „Амбицирани сме да създадем възможност за младите да получат по-качествено образование. „Лятната школа по информатика и облачни технологии“ е инициатива, която ще покаже на учениците какво могат да постигнат само чрез компютър. Целим да развием у тях умения и знания, които ще ги превърнат във висококвалифицирани и конкурентоспособни кадри“, коментира Диана Стефанова, директор на VMware България.

    Учениците ще имат редовни занятия и ще бъдат разделени на групи. Занятията ще водят лектори и педагози. Основен фокус ще бъде поставен на създаването на „виртуален компютър“ в облак, създаването на мрежа и много други.

    "Лятна школа по информатика и облачни услуги" млади програмисти лятна школа за деца обучения за деца VMware България

    Оценка на новината

    5.00