• Иновация и традиция в reMarkable - таблет, който се усеща като книга

    Иновация и традиция в reMarkable - таблет, който се усеща като книга

    В този изключително дигитален свят започва да се прокрадва някаква носталгия към всичко старо.

    Иновация и традиция в reMarkable - таблет, който се усеща като книга

    В този изключително дигитален свят започва да се прокрадва някаква носталгия към всичко старо. Преди години, когато все още нямаше таблети и четци, всички ние си купувахме хартиени книги. След появяването на тези устройства, обаче, хартиените книги загубиха блясъка си. За малко. Сега хората се делят на два типа. Едните правят всичко през цифровите си устройства, а другите все още предпочитат хартиените си носители.

    Един иновативен таблет отговаря на изискванията и на двата типа. Компанията създател е reMarkable. Таблета действа, изглежда и се усеща като хартия. Проектът беше обявен в края на миналата година.



    Сега вече прототипът е наличен, а компанията иска да го превърне в „традиционен хартиен преносим компютър“. Магнус Венеберг, създател на компанията, обяснява че в момента, в който идеята се е появила, целият екип се влюбил в нея. Таблетът е модерен и в същото време дава невероятното усещане, което имаме, когато докосваме истинска книга.

    Основният въпрос на компанията е бил как да съчетае иновацията и традицията. С компанията работи и японската E ink, които са създатели на електронното мастило за книги.

    Работата по таблета отнема 4 години. Той е предназначен за четене, скициране и писане. Цената на таблета е 530 долара, а писалката към него струва 80 долара. reMarkeble е таблет предназначен за тези, които обичат книгите, но все пак не могат да се разделят с дигиталните си устройства.

    хартиен носител хартиен таблет reMarkeble

    Оценка на новината

    0