• Е-управлението може да деде повече прозрачност за работата на правителството

    Е-управлението може да деде повече прозрачност за работата на правителството

    Мартина Стронг, съветник на посолството на САЩ в България, смята че въвеждането на е-управление ще спомогне за развитието на икономическия ръст в страната.

    Е-управлението може да деде повече прозрачност за работата на правителството

    Мартина Стронг, съветник на посолството на САЩ в България, смята че въвеждането на е-управление ще спомогне за развитието на икономическия ръст в страната. Стронг смята, че е-управлението ще гарантира прозрачност и откритост на действията на правителството в България.

    Мартина Стронг взе участие във форума „Електронно управление, електронни обществени поръчки, електронно здравеоопазване“, който се организира от Американската търговска камара в България. Там тя изрази и мнение, че „електронното управление е стратегически приоритет, а инвестициите в електронно управление са фактор за икономическия растеж. Заедно с това производството може да стане по-конкурентоспособно“.

    „България трябва да създаде правила и равни права. Надяваме се, че индустрията ще стане наш партньор и освен това да се убеди, че усилията ни по осигуряването на по-прозрачна бизнес среда ще даде резултат.“, казва Росен Желязков, председател на Държавната агенция „Електронно управление“.

    Форумът постави фокус върху електронните обществени поръчки. Председателят на ВАС Георги Колев смята, че ключовата стъпка за въвеждането на електронните поръчки е изграждане на електронните системи в КЗК и АОП.

    Американската търговска камара в България обмисля партньорство с местни институции за постигането на устойчива бизнес среда, подобряване качеството на живот в страната и на инвестиционния климат в страната.

    Обществени поръчки е-управление електронно управление Aмериканска търговска камара в България

    Оценка на новината

    0