• Ще изчезнат ли моловете и кога?

    Ще изчезнат ли моловете и кога?

    Електронната търговия променя изцяло навиците на потребителите и се сочи като един от виновниците за наближаващата смърт на търговските центрове.

    Ще изчезнат ли моловете и кога?

    Електронната търговия променя изцяло навиците на потребителите и се сочи като един от виновниците за наближаващата смърт на търговските центрове. Моловете, обаче, няма да изчезнат веднага. Според анализаторската компания Fitch Ratings прогнозите за смъртта им е силно преувеличена.

    Вчера Fitch Ratings не промени оценката си за тръстовете, които управляват моловете в САЩ. Тръстовете все още са изключително популярни сред инвеститорите, тъй като предлагат атракивни дивиденти.

    Секторът на търговските центрове все пак е под натиск тази година заради големият брой на затворилите магазини в моловете. Като най-голям виновник се посочва гиганта Amazon, който коренно промени навиците на потребителите.

    Както и Amazon, така и всички други е-магазини променят търговията на дребно. Много по-удобно и лесно е да поръчаш нещо по интернет и то да пристигне до прага на вратата ти. Това пести на хората много време и енергия.

    Според Fitch Ratings до 2020г. поне 70% от търговията на дребно ще се осъществява във физически магазини. Все пак спад ще има, защото сега във физическите магазини се осъществяват 80% от продажбите.

    Според Fitch основната причина е физическите магазини да не започнат да затварят масово е това, че хората все още смятат пазаруването за приятна и релаксираща дейност

    търговия на дребно молове онллайн търговия физически магазин онлайн продажби търговски центрове

    Оценка на новината

    0