• Младите учени в страната ще бъдат подкрепени с 9 млн. лв.

    Младите учени в страната ще бъдат подкрепени с 9 млн. лв.

    Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще подкрепи с 9 млн. лв. млади учени, докторанти и постдокторанти в България.

    Младите учени в страната ще бъдат подкрепени с 9 млн. лв.

    Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще подкрепи с 9 млн. лв. млади учени, докторанти и постдокторанти в България. Целта на програмата е да бъде стиулиран интересът на младите към науката, както и да се повиши квалификацията на преподавателите в университетите в страната.

    По процедурата „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени – фаза 1“ са подписани нови 7 договора на обща стойност 4 млн. лв.  

    През април започна и изпълнението на десет проекта по процедурата на обща стойност 5 млн. лв. Бенефициенти за ХТМУ, Висше военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“, УНСС и други.

    Общото финансиране от програмата е на стойност 9 млн. лв. Чрез нея ще бъдат привлечени водещи изследователи, учени, докторанти, специализанти и изобретатели, като им се осигури конкурентно заплащане, професионално развитие и добра работна среда

    наука Финансиране млади учени ОП "Наука и образование за интелигентен растеж"

    Оценка на новината

    0