• 4,6 млрд. интернет потребители се очакват до 2021г.

    4,6 млрд. интернет потребители се очакват до 2021г.

    Броят на интернет потребителите ще се увеличи драстично в периода 2016-2021г. Очакванията са, че потребителите ще се увеличат от 3,3 млрд. до 4,6 млрд. души.

    4,6 млрд. интернет потребители се очакват до 2021г.

    Броят на интернет потребителите ще се увеличи драстично в периода 2016-2021г. Очакванията са, че потребителите ще се увеличат от 3,3 млрд. до 4,6 млрд. души. Прогнозата е на Cisco. Заедно с увеличението на потребителите ще нарастват и персоналните устройства, достъпът до видео и средната скорост на широколентовия достъп.

    За следващите 4 години се очаква IP трафика в глобален мащаб да нарасне трикратно, като достигне 3,3 зетабайта през последната година от разглеждания период. IoT (интернет на нещата) ще получи над половината от всички устройства и връзки през 2021г.

    През 2016г. делът на IoT е само 5%. Основна подкрепа в ръста на IoT ще окаже навлизането на умните домове, автомобили, здравеопазване и други. Според прогнозата най-силен ръст ще бележат приложения, свързани със здравеопазването – мониторинг на пациента, интернет връзка със службите и така нататък. Очакваното нарастване е за 30% годишно.

    Бърз растеж се очаква и за приложенията в автомобилния сектор, както и при тези, свързани с умните градове, прогнозира Cisco. Ще нарасне и средната скорост на мобилните връзки близо 3 пъти, достигайки средно 20 Mbps.

    интернет на нещата интернет потребители IoT свързани домове умни решения

    Оценка на новината

    5.00