• Аpple стартира безплатна програма за ученици

    Аpple стартира безплатна програма за ученици

    Интересувате ли се от технологии? Ако винаги Ви се е искало да се научите да създавате приложения, то сега имате възможност да се учите от лидера на пазара.

    Аpple стартира безплатна програма за ученици

    Интересувате ли се от технологии? Ако винаги Ви се е искало да се научите да създавате приложения, то сега имате възможност да се учите от лидера на пазара. Технологичният гигант Apple обяви безплатна програма, насочена към ученици в гимназията и студенти. Чрез програмата участниците ще научат основните стъпки за създаване на приложения.

    От компанията пишат, че „всички, завършили курса ще получат умения за работа в разработката на софтуер“. Както казахме програмата е безплатна. Материалите са достъпни за изтегляне в iBooks Store. Учебната програма е разработена от инженери, работещи за Apple. Студентите и учениците ще се научат да създават програми чрез езика Swift. С него са създадени редица популярни приложения като TripAdvisor, Venmo, Airbnb, Kayak и много други.

    Тим Кук, изпълнителен директор на Apple, коментира че с тази програма пред много млади хора ще се отворят врати за създаване на кариера в най-бързо развиващия се сектор в света – IT сектора.

    В iBooks ще бъде наличен голям набор от материали, но цялостната програма на Apple ще бъде достъпна в няколко колежа и общински училища в САЩ. Компанията споделя, че местният бизнес изявява желание да организира различни стажантски програми за учениците и студентите, завършили курса на Аpple.

    Apple програмиране студенти безплатна програма ученици

    Оценка на новината

    5.00