• Свободен ли сте за обяд, господин Бъфет?

    Свободен ли сте за обяд, господин Бъфет?

    Уорън Бъфет е третият най-богат човек на земята. Известен със своя усет към добрата инвестиция и таланта си да умножава парите, Бъфет със сигурност е една добра компания за обяд.

    Свободен ли сте за обяд, господин Бъфет?

    Уорън Бъфет е третият най-богат човек на земята. Известен със своя усет към добрата инвестиция и таланта си да умножава парите, Бъфет със сигурност е една добра компания за обяд. Всеки младши предприемач и инвеститор, пък и всеки, който вече е натрупал опит, със сигурност би искал да се срещне с Бъфет и да чуе неговите съвети за успех.

    Както и можем да предположим обяд с Бъфет струва доста. И по-конкретно 2,679 млн. долара. Толкова е платил някой, за да се срещне с Бъфет за по салата и може би стек. Всъщност това е благотворителна инициатива, която Бъфет организира.

    Миналата година обяда бе продаден за 3 456 789 долара, което постави рекорд в 18-годишната история на инициативата. До момента сумата е повече от 26 млн. долара. Всяка година обяда се състои в ресторант Smith&Wollensky в Ню Йорк.

    Ресторантът също се включва в каузата, дарявайки по 10 хил. долара на година, за да бъде домакин на събитието. Парите отиват за подпомагане на бедните.
    Точно този ресторант е първият от световноизвестната верига. Той е основан от Алън Стилман през 1977г. и се намира в Манхатън.
     

    Следващият месец Бъфет, анонимният инвеститор и 7 негови приятели ще обядват в Smith&Wollensky, а единствената тема, която е забранена е къде Бъфет смята да инвестира. Той просто не обича да говори за това.

    Уорън Бъфет благотворителност най-богатите хора на земята Smith & Wollensky

    Оценка на новината

    5.00