• Какво не знаеш за смартфона си

    Какво не знаеш за смартфона си

    Почти всеки от нас прекарва голяма част от деня си със смартфона. Обикновено си мислим, че знаем всичко за умното си устройство, но се оказва, че грешим.

    Какво не знаеш за смартфона си

    Почти всеки от нас прекарва голяма част от деня си със смартфона. Обикновено си мислим, че знаем всичко за умното си устройство, но се оказва, че грешим. И Forbes ни го доказва като ни дава 7 странни факта за смартфоните, които не знаем. 

    Смартфонът има антена - макар, че вече не стърчи около 20 сантиметра над него, антената все още съществува. Позицията им зависи силно от дизайна на смартфона и както предполагаш е много важна. 

    Смартфонът е пълен с полезни рециклируеми метали - ако ще си изхвърляш смартфона най-добре потърси къде можеш да го дадеш за рециклиране. Почти всеки смартфон съдържа платина, мед, сребро, паладий и дори злато. 

    Смартфонът е много застрашен - смартфоните и в частност тези, които не носят марката Apple, съдържат хардуер и софтуер от различни доставчици. Когато си купуваш ново устройство трябва да обърнеш внимание на промените, защото новите функции могат да донесат и пропуск в сигурността. 

    Китай диктува модата - много от нас не знаят, но някои от частите на смартфона се произвеждат от редки метали, добивани единствено в Китай. Така Китай се превръща в много важен партньор за всички големи производители. 

    Смартфонът сам се грижи за себе си - много потребители се притесняват за това как и колко време зареждат батерията на телефона си. Това, обаче не е необходимо, тъй като смартфонът е достатъчно интелигентен сам да се грижи за нея. 

    Смартфонът няма LED екран - широкоразпространена е заблудата, че смартфоните притежават LED. Това се дължи на начина, по който компаниите рекламират своите продукти. В действителност смартфоните са с LCD дисплеи, които са осветени от LED светлини. 

    Смартфонът се ползва за кратко - производителите нямат изгода ако произведат смартфон, който може да се ползва дълго време. Затова се ползват части, с кратък срок на годност, които не могат да бъдат подменяни. 

    технологии смартфон любопитни факти за смартфона

    Оценка на новината

    0