• Над 30 сайта са се регистрирали до момента за конкурса "Сайт на годината"

    Над 30 сайта са се регистрирали до момента за конкурса "Сайт на годината"

    Кандидатстването за единствената българска уеб надпревара ще бъде отворено до 10 октомври

    Над 30 сайта са се регистрирали до момента за конкурса "Сайт на годината"

    Над 30 уеб проекта от цялата страна вече са се регистрирали в тазгодишното издание на конкурса "Сайт на годината. Сред тях има както фирмени уебсайтове, така и масмедии, блогове, мобилни приложения, сайтове на каузи, и много други. Кандидатстването за единствената българска уеб надпревара ще бъде отворено до 10 октомври. Участниците могат да се включат в до две от общо единадесетте категории. Очакванията са до изтичането на крайния срок да се регистрират над 200 проекта. Инициативата се организира от “Фондация за активно развитие на уеб“ и цели да насочи вниманието върху качествените интернет проекти, както и да докаже високия стандарт на онлайн бранша в България.

    “Конкурсът “Сайт на годината” има важно значение за онлайн бизнеса у нас, защото поставя акцент върху качествените проекти, добрите примери, и по този начин повдига нивото на целия бранш. Лично за мен, като член на журито в сегмента маркетинг, това, което е най-важно във всеки проект, е как той комуникира със своята аудитория – от стратегията в основата на създаването му, до дизайна, структурата, съдържанието, технологиите, и не на последно място - креативността при позиционирането му като онлайн присъствие” - посочва Борис Луканов, маркетинг консултант в Marketing Creative Lab и член на журито на конкурса.

    “През последните 20 години уеб браншът у нас се промени много и то в положителна посока. Днес талантливи български дизайнери и програмисти създават продукти на световно ниво и за нас е важно да покажем и наградим добрите примери в различни области. Затова и създадохме конкурса „Сайт на годината”, а успехът на неговото първо издание показва, че е налице необходимост от подобна инициатива” - допълва Жюстин Томс, основател на конкурса.

    Новост в тазгодишното издание на надпреварата са категориите за иновативни проекти в области като виртуална реалност, изкуствен интелект и отворени данни, както и възможността да се включат чуждоезикови проекти, създадени от българи. Всички съревноваващи се проекти ще бъдат оценени по специални критерии от жури, съставено от над 30 експерти в областите програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг от цялата страна. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, заедно със статуетка и грамота. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

     

    Снимка: Жюстин Томс, основател на конкурса "Сайт на годината"

    Сайт на годината уеб конкурс Жюстин Томс

    Оценка на новината

    0