• Oбединете се: Победител от Откритото първенство на Франция работи в супермаркет

    Oбединете се: Победител от Откритото първенство на Франция работи в супермаркет

    Шампионът от Големия шлем Кевин Кравиец отдавна планира да добие представа за нормалния живот.

    Oбединете се: Победител от Откритото първенство на Франция работи в супермаркетKevin Krawietz

    Щутгарт (dpa) - Шампионът от Големия шлем Кевин Кравиец отдавна планира да добие представа за нормалния живот. Без възможност да практикува тенис по време на кризата с коронавируса, 28-годишният тенисист работи в супермаркет и понякога става "доста трудно", казва той.

    Кевин Кравиец сортира продукти по рафтовете. Носейки ръкавици и маска, той подрежда картофи, аспержи и боровинки.

    Точно след отваряне на магазина в 7 часа сутринта, супермаркетът, в който работи, вече е привлякъл постоянен поток от клиенти.
    Няма нищо необичайно, освен това, че той е шампион от Откритото първенство на Франция. Но в момента нищо не е обичайно и при нормални обстоятелства Кравиец не би бил тук. Той щеше да се подготвя, за да защити титлата за двойки при мъже на Ролан Гарос в Париж. Вместо това, заради ограниченията и невъзможността да тренира, победителят в големия шлем използва шанса да промени перспективата си - на база 450 евро (490 долара) на месец.

    "В началото по-скоро започнах като на шега", каза Кравейц пред dpa. Негов приятел насочи него и приятеля му тенисиста Ханес Вагнер към магазин в Брунтал, Бавария.

    "Просто искахме да видим дали е изтощително, и ако това е предизвикателство, да станем рано и да подредим рафтовете, да свършим малко неспецифична работа."

    Не става въпрос за пари за 28-годишния Кравиец, който събра почти милион евро наградни пари от славна 2019 година.

    Крайец тръгва в 5.30 ч., защото пътува половин час до работа. Той обича да събира нови преживявания, далеч от ATP Tour. А тенисът не е тема в супермаркета.

    В Париж преди 12 месеца Кравиец и неговият партньор Андреас Мис бяха първите германци, спечелили титла за двойки при мъже в Големия шлем от 1937 г. "Наистина сензация", беше мнението на легендата на тениса Борис Бекер.

    На Кравиец му отне време да се научи, но сега може да помога в подребата на рафтовете в супермаркета и знае как да подреди продуктите по срок на годност.

    "Изпитваме голямо уважение към работниците. Всички вършат добре работата си, никой не е в лошо настроение. Това ни изненада", каза той. Но не винаги е забавно. „Разбира се, има моменти, в които казвам, че вече не мога да се притеснявам“, моменти, в които той мисли „сега е трудно“, докато гледа часовника.
    "Oбединете се“, е вътрешният му отговор.

    Например, тъй като веднъж му се наложи да прекара пет часа в дезинфекция на колички за пазаруване и охранявайки входа, Кравиец търпеливо обясни на всеки един клиент, че трябва да вземе количка - в противен случай той ще загуби броя на клиентите, които влизат в магазина, а той е 40 души максимум едновременно.

    „Няколко души не го приеха, просто влязоха вътре и трябваше да тичам след тях“, каза той.

    Опитът му е припомни, че трябва да цени повече „колко готино е да си професионален играч. Той би искал да участва в нова серия турнири на затворени врати от германската тенис федерация от 8 юни.

    Супермаркет Кевин Кравиец Ролан Гарос тенис

    Оценка на новината

    0