• Гимназия в Търговище се сдоби с чисто нова компютърна лаборатория

    Гимназия в Търговище се сдоби с чисто нова компютърна лаборатория

    В Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики” в Търговище беше открита учебна компютърна лаборатория, след като бизнесмен дари 15 000 лв., набрани от благотворително събитие.

    Гимназия в Търговище се сдоби с чисто нова компютърна лаборатория

    В Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики” в Търговище беше открита учебна компютърна лаборатория, след като бизнесмен дари 15 000 лв., набрани от благотворително събитие. Очаква се с част от средствата да бъдат закупени съвременни машини за учебна практика.

    Заслугата за откриването на подобна лаборатория е на агробизнесмена Божидар Митов, който организира фирмен празник и набра средства от приятели и колеги, допълвайки и със своя подкрепа.

    Дарението на г-н Митов е свързано с идеята за развитие на дуалното образование, в което учениците получават не само теоритични, но и практически знания и опит.

    Гимназията има подписани договори с фирми от Търговище, които дават възможност на завършилите да започнат работа при тях. По този начин училището подпомага бизнеса, а бизнеса подпомага училището.

    Освен това, от няколко години гимназията обменя опит с швейцарски училища за дуалното обучение, като получават съдействие от швейцарски бизнесмен, работещ в България.

    лаборатория компютърна лаборатория Търговище агробизнесмена Божидар Митов Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Ве развитие на дуалното образование дуално образование

    Оценка на новината

    0