• Чуждестранните туристи у нас се увеличават

    Чуждестранните туристи у нас се увеличават

    Чуждите туристи посетили страната ни през март месец, са с 11% повече от същия период на миналата година. Има намаление при гостите от ЕС с около 10%, но има 20% увеличение на посетители от страни извън ЕС.

    Чуждестранните туристи у нас се увеличават

    Чуждестранните туристи посетили страната ни през март месец, са с 11% повече от същия период на миналата година. Има намаление при гостите от ЕС с около 10%, но има 20% увеличение на посетители от страни извън ЕС.

    България е била посетена от над 150 хил. туристи, като най-многобройни са гърците, британците и румънците. Увеличават се македонските и сръбските туристи. Увеличава се и туристическият поток от Израел.

    Логично, страната ни привлича туристи, традиционно почиващи в Турция. Очаква се, през лятото, именно тези туристи да увеличат бройката на чужденците в България. Както вече съобщихме, летния сезон на Турция е пред пълен провал. Напрегнатите отношения с Русия, както и забраната на руснаци да посещават южната ни съседка оказват изключително негативно влияние, водещо до затваряне на хотели и спиране на самолетни линии.

    Ако приливът на чуждестранни туристи у нас се запази, страната ни може да привлече най-високите приходи от туризъм за последните 5 години.

    България Туристи чужди туристи чуждестранни туристи туризъм

    Оценка на новината

    0