• „Аджъбадем Сити Клиник“ скоро ще отвори врати

    „Аджъбадем Сити Клиник“ скоро ще отвори врати

    Компапнията „Aджъбaдeм Cити Kлиниĸ” вече е факт.Това стана ясно, на официална церемония днес.

    „Аджъбадем Сити Клиник“ скоро ще отвори врати

    Компапнията „Aджъбaдeм Cити Kлиниĸ” вече е факт.Това стана ясно, на официална церемония днес.

    Турската верига “Аджъбадем“, която стъпи официално на българския пазар с подписването на финалните документи по придобиването на българските болници “Сити клиник“ и “Токуда“, си поставя за цел да обслужва над 1 млн. български пациенти, както и да превърне страната ни в притегателен високотехнологичен център за лечението на европейски и руски граждани.

    На церемонията Мехмет Али Айдънлар, председател на УС на „Аджъбадем” – една от най-големите вериги турски болници, и Илиан Григоров, изпълнителен директор на „Сити Клиник”, както и Артър Стърн, представител на д-р Торао Токуда подписаха документите по сделката за придобиването на двете български болници.

    България е третата държава след Ирак и Македония, в която Аджъбадем стъпва. Като приоритет бе изтъкнато членството на България в ЕС, което може да се използва за привличане на туристи и от трети страни, включително и от Русия, така че страната ни да стане център на здравен туризъм.

    Мениджърите на новото звено обещаха да не затварят действащи към момента клиники и отделения, дори и да има дублиране в двете управлявани от тях болници.

    От новото ръководство увериха, че очакват лечебният комплекс да спре потока на български пациенти към Турция, след като предостави уникални за страната ни методи на лечение.

    От „Аджъбадем" загатнаха и за възможността един ден да развият на наша територия и самостоятелна детска болница.

    Турция Токуда Аджъбадем

    Оценка на новината

    0