• 30 професионални гимназии ще бъдат ремонтирани по ОП "Региони в растеж"

    30 професионални гимназии ще бъдат ремонтирани по ОП "Региони в растеж"

    В бюджетът на оперативна програма „Региони в растеж“ (2014-2020г.) влиза ремонт на 30 държавни професионални гимназии в София.

    30 професионални гимназии ще бъдат ремонтирани по ОП "Региони в растеж"

    В бюджетът на оперативна програма „Региони в растеж“ (2014-2020г.) влиза ремонт на 30 държавни професионални гимназии в страната.
    15 от училищата, които ще бъдат ремонтирани със средставата от ОП се намират в София. Средствата са предоставени на МОН безвъзмездно на база сключен договор с Управляващите органи на ОП.

    В проекта влизат подобряване на енергийната ефективност, подмяна на ВиК, електроинсталации и отоплителни системи, ремонти на спортни площадки и игрища. Във всички училища, участващи в проектаще бъдат изградени условия за достъп на хора с увреждания, както и ще се достави модерно оборудване.

    Срокът за изпълнение е 30 месеца, а бюджетът възлиза на 13 млн. евро.

    Предвижда се да бъде подобрена и материалната база в други 15 професионални училища в страната. Втори договор за безвъзмездна финансова помощ ще влезе в сила и предвижда модернизация на регионалната образователна инфраструктура в Бургас, Стара Загора, Ямбол, и Хасково. Предвидени са 15 млн. евро.


     

    Оперативна програма "Региони в растеж" професионални гимназии ремонт на училища

    Оценка на новината

    0