• 1000лв. средна работна заплата през 2017г.

    1000лв. средна работна заплата през 2017г.

    Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал е на мнение, че средната работна заплата ще достигне 1000лв.

    1000лв. средна работна заплата през 2017г.


    Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал(АИК) е на мнение, че средната работна заплата ще достигне 1000лв. Прогнозата е, че през настоящата година българската икономика ще нарастне с 3%. Този процент може да нарастне ако в страната се установи политическа стабилност.

    Този ръст в иконимиката ще се отрази положително и на средната работна заплата в страната. През последните 10 години България е с най-бързо растящите доходи в ЕС. Експертите очакват тенденцията да продължи и през 2017г. ръстът на доходите да е от 5-6%.

    „Уникредит Булбанк” също даде подобен анализ. Според банката, при липса на резки политически промени, средната заплата ще достигне приблизително 1040лв., а през следващата година – 1130лв.

    Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара, отчита, че за момента България е на последно място в ЕС по чуждестранни инвестиции, което е обвързано и с растежа на икономиката в страната.

    „Надеждата е новото служебно правителство да действа по този ключов момент за развитието на българската държава и икономиката”, коментира Данев.

    средна работна заплата УниКредит Булбанк увеличение на заплати Асоциация на индустриалния капитал

    Оценка на новината

    0