• Премахват се завоите от междуградските пътища в страната

    Премахват се завоите от междуградските пътища в страната

    Националната стратегия за подобряване на безопасността по пътищата предвижда да бъдат премахнати завоите по междуградските пътища.

    Премахват се завоите от междуградските пътища в страната

    Националната стратегия за подобряване на безопасността по пътищата предвижда да бъдат премахнати завоите по междуградските пътища. Новите пътища ще бъдат строени с минимални изкривявания, а старите ще бъдат реконструирани, като на мястото на завоите ще има прави участъци.

    Това се прави с цел да се намалят инцидентите. По последни данни на КАТ всяка трета катастрофа става на завой. Повечето завои по междуградските пътища в страната са означени като опасни. Очаква се стратегията да бъде изпълнена на 100% до 2020г.

    За да се постигне това, ще бъдат преначертани старите планове на пътищата, тези, чиито строеж вече е започнал, ще се реконструират, а плановете на строежите, които предстоят, ще се правят по новите правила.

    Агенция „Пътна инфраструктура” вече е запозната със стратегията, а скоро и на строителните фирми ще им бъдат разяснени всички подробности около новите правила.
    Европейската комисия е изчислила, че най-много смъртни случаи настъпват при шофиране. Българските пътища са едни от най-опасните и смъртоносни в Европа.

    Агенция "Пътна инфраструктура" премахване на завоите междуградски пътища в България

    Оценка на новината

    5.00