• Mastercard ще срещне ученици с робота Papper

    Mastercard ще срещне ученици с робота Papper

    Mastercart и JA обявиха съвместно конкурс за ученическо есе на тема „Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието?“.

    Mastercard ще срещне ученици с робота Papper

    Mastercart и JA обявиха съвместно конкурс за ученическо есе на тема „Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието?“. Конкурсът има за цел да стимулира младите да се информират повече относно технологичното развитие. В конкурса могат да вземат участие всички гимназисти на възраст от 14 до 18 години.

    Авторите на най-добрите есета ще имат възможността да се срещнат с робота-хуманоид Pepper по време на технологичното събитие Web.it, което ще се проведе в края на месеца.
    В Седмицата на парите, Mastercard представи пред гимназистите идеята на дигиталните разплащания.

    Учениците трябва да изпратят текст в обем до 2 страници до 11 април 2017г. на адрес ja.bulgaria@jabulgaria.org.Така те ще заявят своето участие в конкурса.
    „Смятаме, че технологиите са в умовете на младите и те трябва да се вдъхновят за разработването на иновации. Това е идеята на конкурса и заедно с JA нямаме търпение да видим ученическата визия по темата.“, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard.

    Джеймс Йоловски, мениджър на JA за България, допълни че младите са двигателя на промените и този конкурс е една стъпка към осъществяването на техните идеи.

    технологии робот Мastercard JA Pepper

    Оценка на новината

    5.00