• Предстои реализиране на проект за 7 нови социални услуги в Пловдов

    Предстои реализиране на проект за 7 нови социални услуги в Пловдов

    Проектът, който предстои да бъде реализиран е по оперативна програма "Региони в растеж" и е за седем нови социални услуги

    Предстои реализиране на проект за 7 нови социални услуги в Пловдов

    Община Пловдив е подписала договор по ОП "Региони в растеж" за разкриване на седем нови социални услуги, съобщиха от общинския пресцентър.
    Проектът е на стойност 2 391 600 лева, а срокът за изпълнение - 24 месеца. По него се предвижда създаването на два центъра за настаняване от семеен тип за деца, дневен център за деца с увреждания и техните семейства, дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, център за обществена подкрепа, преходно и наблюдавано жилище. Три от услугите ще се предоставят в бившия дом за деца, лишени от родителска грижа /ДДЛРГ/ "Рада Киркович", като сградата, която е паметник на културата, ще бъде ремонтирана и пригодена за новите дейности.
    От общината възнамеряват да кандидатстват пред Министерството на труда и социалната политика с проект за изграждане на център за заместваща грижа със средства от Европейския социален фонд, е съобщил Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика". Идеята е даден асистент, който се грижи за свой възрастен болен роднина, да може да бъде заместван до 14 календарни дни в годината. "Тази услуга заедно с центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с разстройство в аутистичния спектър ще бъдат разположени на едно място. Така бившият ДДЛРГ "Рада Киркович" ще се оформи като голям модерен, привлекателен комплекс за социални услуги за деца, възрастни и техните семейства", е отбелязал Титюков.
    Той е посочил още, че в момента тече процедура част от помещенията на 5-етажната сграда да бъдат отдадени под наем на фондация "За нашите деца" и Националния алианс за работа с доброволци, с които община Пловдив е дългогодишен партньор в социалната сфера.
    До края на годината се очаква в Пловдив да бъдат разкрити допълнителни социални услуги - като Дневен център за пълнолетни лица с психични разстройства и деменция и други, се посочва още в съобщението.

    Източник: БТА

    бизнес новини Пловдив проект Общество ОП Региони в растеж социални услуги

    Оценка на новината

    5.00