• Ученици от Търговище популяризират дейността си в ЕП, чрез специално разработен сайт

    Ученици от Търговище популяризират дейността си в ЕП, чрез специално разработен сайт

    Инициативата поета от учениците в Първо СУ "Свети Седмочисленици" в Търговище, има за цел разпространи добри практики с приятели, съученици и с всички желаещи да се информират за дейността на клуба.

    Ученици от Търговище популяризират дейността си в ЕП, чрез специално разработен сайт

    Ученици от Първо СУ "Свети Седмочисленици" в Търговище създадоха сайт, който да популяризира дейността им на посланици на Европейския парламент. Училището е сред 30-те учебни заведения от страната, които участват в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през тази учебна година, съобщиха от ръководството му.
    Новата онлайн платформа дава възможност на младежите да споделят добри практики със своите приятели, съученици и с всички желаещи да се информират за дейността на клуба. Информацията в сайта се обновява периодично, като се публикуват снимки, текстове и презентации за инициативите на младшите посланици. Поместени са и различни обучителни материали.
    Намерението на посланиците е да разширяват присъствието си като организират обществени събития и дискусии по актуални теми, свързани с Европа и с работата на европейските институции.
    Младши представители на Европейския парламент вече са провели среща-дискусия със съученици на тема "Каква Европа искаме?". Те са разговаряли за ролята, която всеки може да играе в изграждането на бъдещето на Европа. Младите хора са обсъдили и възможностите за пътуване, образование и работа в страните от ЕС. При дискусията като основен проблем е очертана липсата на информираност по отношение работата на европейските институции.
     

    Източник: БТА

    бизнес новини технологии Търговище Общество ученици ЕП дейност сайт

    Оценка на новината

    5.00