• Половин милион лева ще отдели от бюджета си град Плевен за дейности в подкрепа на социално слаби хора

    Половин милион лева ще отдели от бюджета си град Плевен за дейности в подкрепа на социално слаби хора

    Плевен отделя от бюджета си над половин милион лева за дейности в подкрепа на социално слаби хора

    Половин милион лева ще отдели от бюджета си град Плевен за дейности в подкрепа на социално слаби хора

    Община Плевен отделя от бюджета си над половин милион лева за дейности в подкрепа на социално слаби хора. Това каза заместник-кметът на общината Стефан Милев.
    Той уточни, че още през 2016 година общинските власти са предприели мерки за подобряване на социалните услуги за нуждаещите се. С инвестиция от 80 000 лева е обновено оборудването на службата за социален патронаж.
    До началото на тази година 300 възрастни и самотни хора, както и хора с увреждания, са получавали по домовете си или си вземали на място приготвена за деня храна, като са заплащали минимални суми за нея. Анализ на новите възможности след обновяване на базата е показал, че може да бъдат обслужвани повече хора. С решение на общинския съвет от този месец капацитетът е увеличен с още 100 места и в момента са удовлетворени всички желаещи, подали заявления в общината - 392-ма души. Ако интересът към тази социална кухня продължи да расте, през следващата година нейният капацитет ще бъде увеличен, каза Милев.
    Общината ще продължи да подобрява качеството на социалните услуги и да ги разширява в бъдеще, като се предложат възможности за почистване по домовете, доставка на храни, лекарства и други. Ще бъде възобновена услугата "Личен асистент".
    Общо 30 общински социални работници помагат на хората, които имат нужда от подкрепа в 100-хилядния град.

     

    Източник: БТА

    бизнес новини бюджет инвестиция плевен помощ социално слаби хора

    Оценка на новината

    5.00