• Започва пролетното залесяване на „Новата гора“ край София

    Започва пролетното залесяване на „Новата гора“ край София

    Четвъртият залесителен сезон стартира на 6-ти април

    Започва пролетното залесяване на „Новата гора“ край София

    Към момента 28 800 дървета изграждат бъдещия зелен филтър в „Новата гора на София“ край Суходол. Това е един от най-мащабните проекти, който Столична община реализира вече трета поредна година. Целта е пустеещ общински терен да бъде преобразен в ароматна гора край града. За реализацията му Столичната община осигурява фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците. За самото залесяване се разчита изцяло на доброволци. Площта на Новата гора ще бъде 225 декара. На нея трябва да бъдат засадени общо 125 000 ароматни дръвчета от вида акация и липа.

    За максимално улеснение на всички, които искат да участват в залесяването на Новата гора, Столичната община разкрива извънредна автобусна линия в рамките на градския транспорт с номер 56A. Началната спирка е метростанция „Вардар“, а последната - Новата гора на София. Рейсът ще се движи между 9 и 16 часа, на интервал от час и половина.

    Засажданията и този сезон ще се провеждат всяка събота и неделя и ще продължат, докато времето позволява. Повече информация за инициативата желаещите могат да получат от www.novatagora.bg.

    Новата гора на София Суходол залесяване

    Оценка на новината

    5.00