• АЕЦ "Козлодуй" обявява стипендиантска програма

    АЕЦ "Козлодуй" обявява стипендиантска програма

    Стипендиантите на АЕЦ “Козлодуй” ще имат възможност да провеждат платен стаж в атомната централа

    АЕЦ "Козлодуй" обявява стипендиантска програма

    Започва приемът на студенти и ученици в стипендиантската програма на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от централата. Одобрените кандидати ще получават стипендия от 1000 лв. за семестър до завършване на образованието си, и ще им бъде поета семестриалната такса за обучение държавна поръчка.

    Могат да кандидатстват студенти от Техническия университет – София, и от Софийския университет, обучаващи се по специалности, свързани с ядрената енергетика. За първи път от АЕЦ “Козлодуй” ще отпуснат стипендии и на ученици, завършили с висок успех средното си образование, и записани в редовна форма на обучение в ориентирани към ядрения отрасъл специалности.   

    Стипендиантите на АЕЦ “Козлодуй” ще имат възможност да провеждат платен стаж в атомната централа. На успешно дипломираните ще бъде предложен трудов договор за работа по придобитата специалност. Конкретните изисквания към кандидатите са публикувани на сайта на централата – www.kznpp.org, в секция “Кариери”. 

    С предложената програма от АЕЦ “Козлодуй” целят да подкрепят младите хора в процеса на тяхното обучение и да ги мотивират да се насочат към перспективни технически специалности. Стипендиантската програма е част от политиката на атомната централа да подпомага изграждането на високообразовани професионалисти, които да работят за развитието на българската ядрена енергетика. 

    АЕЦ"Козлодуй" студенти ученици стипендиантска програма

    Оценка на новината

    5.00