• "Kaufland София Полумаратон" ще се проведе на 12 май в София

    "Kaufland София Полумаратон" ще се проведе на 12 май в София

    Това е второто издание на състезанието за градско, шосейно бягане и е отворено за всички, които искат да изпитат възможностите си

    "Kaufland София Полумаратон" ще се проведе на 12 май в София

    Събитието за градско, шосейно бягане - "Kaufland София Полумаратон", обединява две състезания в едно:
    -  Градски полумаратон - 21.1 км, 10 км и 5 км;
    -  Run4EU 2019 – Европейското бягане, което е безплатна щафета за ученици.

    Run4EU 2019 включва щафета 4х5 км (по цялото трасе на полумаратона), 600 метра, 5 км, 10 км и 21.1 км, както и лекоатлетически игри и предизвикателства за деца и младежи. Учениците, които се включват в RUN4EU, ще получат от специалните бегачески тениски на инициативата, както и други подаръци. За победителите в съответните дисциплини са предвидени допълнителни награди и медали.

    Фокусът на инициативата RUN4EU e активният начин на живот сред младите, както и значението му за децата в училищна възраст в България. Идеята на инициативата е да търси възможни решения за един от най-сериозните проблеми, заплашващи здравето на хората в страната – застоялият начин на живот.

    Благодарение на разнообразието от дистанции, "Kaufland София Полумаратон" е подходящ както за опитни бегачи, така и за абсолютно начинаещи, които биха искали да изпитат възможностите си и да станат част от голямо спортно събитие. Тази година мащабното състезание по шосейно, градско бягане в страната ще постави акцент върху ограничаването на използването на пластмаса за еднократна употреба. Пластмасовите консумативи, използвани по време на надпреварата, ще бъдат заменени с техни устойчиви алтернативи. Официалният партньор на „Kaufland София Полумаратон“ - ЕКОПАК България АД, ще има грижата да превърне целия рециклируем отпадък от събитието в ценни суровини, информират организаторите. В експо зоната, както и на всяка станция по трасето, ще има разположени контейнери за събиране на отпадъци от опаковки. Сред мерките, които се предприемат, са замяна на пластмасовите бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки, алуминиеви фласки за многократна употреба, разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, използване на дървени прибори и картонена посуда в кетъринг зоната, и други. Устойчивите практики ще бъдат приложени не само по време на самото състезание, но и като част от всички съпътстващи събития, съобщават организаторите. За участие в "Kaufland София Полумаратон" се заплаща такса, като състезателите над 60 години са освободени от нея.   

    Състезанията в рамките на "Kaufland София Полумаратон" ще бъдат предшествани от експо и паста-парти на 11 май, в което могат да се включат всички регистрирани. Организатори на "Kaufland София Полумаратон" са Спортен клуб Begach и Kaufland Bulgaria.

     

     

    Снимка: Спортен клуб "Бегач"

    Kaufland

    Оценка на новината

    0