• „Галъп“: Само половината от работещите българи са доволни от заплащането си

    „Галъп“: Само половината от работещите българи са доволни от заплащането си

    Повечето работещи българи – 70 на сто, харесват това, което правят, показват данните на световната асоциация

    „Галъп“: Само половината от работещите българи са доволни от заплащането си

    70% от работещите българи са доволни от работата си, но само половината – от заплащането. Това показват данни на световната асоциация „Галъп интернешънъл“, предоставени на на БНТ. Резултатите са близки до средните за света и ЕС.

    При преглед по региони и по-големи страни се оказва, че най-доволни от работата си са хората от Индия (76%), в региона на Западна Азия (73%) и ЕС (72%). Отново по-скоро доволни, но в по-малка степен, изглеждат населенията в Близкия изток (56%) и в Русия (51%).

    Близо половината от интервюираните работещи граждани по целия свят твърдят, че са доволни от заплащането, което получават.

    България отново се доближава до средните стойности за света и ЕС – 52% са доволни от заплащането си, а 30% са недоволни, изтъкват от „Галъп“.

    Сред различните региони и големи страни, Индия държи първа позиция по удовлетвореност от заплащането с 60%, следвана от Латинска Америка (54%) и Западна Азия (53%). Най-малко доволни са в Русия – едва 34% са отговорили положително.

    В данните се отразява и реалистичната преценка на хората по света дали и доколко биха могли да очакват по-добри пари, посочват от световната асоциация

    работа заплащане Галъп Интернешънъл

    Оценка на новината

    0