• Оперетата „Българи от старо време“ гостува в "Арена Асарел" в Панагюрище

    Оперетата „Българи от старо време“ гостува в "Арена Асарел" в Панагюрище

    Всички билети за постановката са закупени от фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ и се даряват на панагюрската общественост, за да се осигури безплатен достъп до залата за жителите и гостите на града

    Оперетата „Българи от старо време“ гостува в "Арена Асарел" в Панагюрище

    Националният музикален театър ще представи класическата оперета „Българи от старо време“ в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. Спектакълът ще се състои на 16 октомври 2019 г. от 19 часа, изцяло с подкрепата на фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ и е по повод 74 години от рождението му.

    Оперетата „Българи от старо време“ е създадена от Асен Карастоянов през 1959 г. специално за трупата на театъра по едноименната повест на Любен Каравелов. Творбата е явление в българската класическа музика и е специално включена в репертоара по повод 100-годишнината на Музикалния театър, припомнят организаторите от фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“.  

    Всички билети за постановката на 16 октомври 2019 г. са предварително закупени от фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ и се даряват на панагюрската общественост, така че да се осигури свободен достъп до залата за жителите и гостите на града.

    „Българи от старо време“ е абсолютна национално-жанрова класика, рекордьор по брой постановки на всички музикални сцени в страната.

    Спектакълът  е наситен с много фолклорни празнично-обредни танци и ритуали, пресъздадени от балета на Музикалния театър. Професионализмът на трупата, както и песенно-танцовата стихия на сцената, допринасят за автентичността  и  колорита  на  представлението. 

    Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийскидиригент постановчик - Юли Дамянов, диригент на хора - Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на именития български сценограф Иван Савов, хореографията е на Татяна Янева.

    В спектакъла участват звездите на оперетата Калина Ангелова, Марияна Арсенова, Катерина Тупарова, Станимира Василева, Олга Динова, Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Юлия Маринова, Деница Шопова, Христо Сарафов, Николай Борисов, Румен Григоров, Иван Панев, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Пеньо Пирозов, Богомил Спиров, Александър Василев, Георги Ханджиев, хор, балет и оркестър на НМТ „Ст. Македонски

    Арена Асарел Панагюрище фондация "Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков" България от старо време оперета Национален музикален театър свободен достъп

    Оценка на новината

    0