• Малък български ресторант е №1 в TripAdvisor

    Малък български ресторант е №1 в TripAdvisor

    “Паваж” е малко ресторантче на пешеходна улица в Пловдив и то не къде да е, а в арт квартала „Капана”.

    Малък български ресторант е №1 в TripAdvisor

    Паваж” е малко ресторантче на пешеходна улица в Пловдив и то не къде да е, а в арт квартала „Капана”.
    „Нека Ви се обадим, когато има свободни места” можете да чуете на бара. Заради добрата локация, невероятната атмосфера и високата оценка в TripAdvisor, местата в ресторанта са почти винаги заети.

    Мечтата е на Мадлен и Райчо, които покрай общата си идея, започват да носят и еднаква фамилия. Идеята се ражда през 2014г. на „София филм фест”. Тогава Мадлен и Райчо са добри приятели, а на феста гледат „Пътуване до Италия”. Вдъхновението идва на вечерята след това, когато двамата обсъждат своите сходни желания. Искат да създадат ресторант, който да накара хората да пропътуват километри, за да опитат храната. Продуктите са винаги свежи или охладени, а менюто не е много голямо.

    Първоначално двамата искат да локализират ресторанта в София, но в „Капана” предстоят ремонти и някак изведнъж става ясно, че Пловдив е перфектен за начинанието.
    Подготовката е трудна. Събирането на нужната сума, на документация, ремонтите, които са нужни, но с малко помощ от семействата и приятелите на младите предприемачи, на 3 декември 2015г. „Паваж” отваря врати.

    Още на втория ден от отварянето, ресторанта е пълен и за Мадлен и Райчо това е достатъчно празненство. Преди да стане ресторант, помещението е било част от инициативата One Design Week в „Капана” и страницата във Facebook е единствената реклама на помещението, но не и на ресторанта.

    Собствениците са на път да възвърнат целия си капитал – 150 хил. лв. през тази година.
    „Не знам как сме се справяли в началото. Тогава в кухнята работеха двама души, а сервираха трима.”, спомня си Мадлен.
    Днес „Паваж” има два етажа с 50 места през зимата и още 20 през лятото. В кухнята вече работят 7 готвачи, като повечето от тях са тръгнали от нулата, а днес са най-добрите. Целият екип е от 17 души.

    Менюто се състои от три-четири предястия и още толкова основни ястия и десерти, а всичко, което излиза от кухнята първо минава през Мадлен и Райчо. Всички рецепти в ресторанта са разработени от собствениците, а хлябът се пече по семейна рецепта на място. Пазаруването е важна част от процеса. „Всеки ден отделяме по 4-5 часа за пазаруване”, казва Мадлен. Те винаги търсят пресни или охладени продукти, а през лятото част от зеленчуците и подправките идват от село Избеглии, където бащата на Райчо отглежда всичко с любов и внимание.

    Мадлен и Райчо обмислят да включат в менюто си коктейли, чиито рецепти също да бъдат разработени от тях, а приготвянето да бъде по същите критерии, както и храната.
     

    Пловдив TripAdvisor Капана "Паваж"

    Оценка на новината

    0