• Български пробиотик навлиза в американския пазар

    Български пробиотик навлиза в американския пазар

    Био-лекарството се базира на българската бактерия Lactobacillus bulgaricus във веган вариант. Целта на експертите от Proviotic била да инвестират в сектор, които е традиционен за България, за да може и страната ни да навлезе с някаква иновация в световния пазар.

    Български пробиотик навлиза в американския пазар

    Български пробиотик има шанс да пробие в пазара на лекарства като първото био лекарство, което може да замести антибиотиците напълно.  Това заяви Кирил Петков от Proviotic пред Bloomberg TV Bulgaria.

    Петков коментира, че в сегмента на хранителните добавки, само в САЩ се конкурират с около 200 хил. продукта. Интересното е, че много малко от тях инвестират в истинска наука и повечето наблягат на опаковка и реклама.

    Той заяви, че компанията Proviotic е на две години, но чрез иновативния продукт е успяла да достигне продажби от 1 млн. долара.

    Био-лекарството се базира на българската бактерия Lactobacillus bulgaricus във веган вариант. От Proviotic са целeли да инвестират в сектор, които е традиционен за България и с това да може и страната ни да навлезе с някаква иновация в световния пазар.

    Кирил Петков обаче заяви, че продуктът Pro Viotic е още прекалено нов и трябва да се работи по утвърждаването му на световния пазар. Именно затова тяхната цел е през следващите 3-5 години продуктът да навлезе на пазара на лекарства. Той потвърди, че компанията вече има клинични изследвания в ИСУЛ. Следващата стъпка пред компанията е голям клиничен тест, като целта е Pro Viotic да стане първото българско био-лекарство, което да замества антибиотиците.

    Експертът сподели, че фирмата вече има подписани договори с 3500 аптеки в САЩ. По думите му все още предстоят проверки, дали „сравнително малката българска компания отговаря на американските стандарти на фармацевтичните компании. Затова Кирил Петков твърди, че следващото голямо предизвикателство пред фирмата са аптеките на CVS в САЩ.

    пробиотик антибиотик пазар на лекарствата български производител Proviotic

    Оценка на новината

    0