• Българската спортна кола SIN R1, вече със серийно производство

    Българската спортна кола SIN R1, вече със серийно производство

    Днес създателят на невероятния спортен автомобил – Росен Даскалов, може да се похвали и със старта на серийното производство на SIN. Серийното производство на колата е стартирало преди около 2 месеца, съобщиха от пресслужбата на производителя Sincars.

    Българската спортна кола SIN R1, вече със серийно производство

    Преди няколко месеца ви разкахме за един предприемчив и талантлив българин, който създаде първата изцяло българска спортна кола. Той я показа на автомобилното изложение в Женева, където събра погледите на всички присъстващи.

    Днес създателят на невероятния спортен автомобил – Росен Даскалов, може да се похвали и със старта на серийното производство на SIN R1. Серийното производство на колата е стартирало преди около 2 месеца, съобщиха от пресслужбата на производителя Sincars.

    90% от частите на спортното возило са изцяло български, но то се сглобява във Великобритания, тъй като там имат опростени процедури по легализирането на подобен тип автомобили.

    Автомобилът тежи 1150 кг., като това тегло е умишлено постигнато с повече композитни и карбонови материали, за да може колата да се движи по-бързо. Под капака на SIN R1 се крие двигател от „Шевролет” LS3, който притежава 450 к.с. Колата е с механична скоростна кутия с 6 предавки.

    Шикозното возило ускорява до 100 км/ч. за по-малко от 4 сек., а максималната скорост, която може да достигне е около 300 км/ч.

    Разбира се и интериора на колата не е за подценяване, той е оборудван с най-новите технологии, има възможност за монтиране на iPad или таблет, воланът му е с изцяло нов дизайн, който позволява контрола на почти всяка част от колата, без усилия.

    SIN R1 ще се произвежда в два варианта – сериен и съзтезателен, като базовият модел на серийния вариант ще струва около 60 000 пауна (близо 150 000 лв.). Даскалов планира да прави по 10 автомобила на месец.

    Съвсем скоро колата ще бъде „разведена” из Европа и ще бъде презентирана в различни европейски страни. В началото на есента SIN ще се „изяви” на едно от най-големите и престижни автомобилни изложения в света – IAA, което ще се проведе във Франкфурт.

     

    Росен Даскалов българска спортна кола български автомобилни части SIN SIN R1

    Оценка на новината

    5.00