• Българи създадоха платформа за споделено образование

    Българи създадоха платформа за споделено образование

    Наред с традиционните образователни дисциплини, чрез сайта могат да се споделят и знания по уеб дизайн и разработка на сайтове

    Българи създадоха платформа за споделено образование

    Българският екип, който стои зад проекта Daskal.eu, създаде първата социална мрежа за образование Myeducationclub.com, която позволява на всеки потребител да споделя своите знания и умения с други хора със сходни интереси. Чрез сайта могат да се споделят не само знания от традиционни образователни дисциплини (като математика, история, география, български език), но и такива в области като готвене, свирене на музикален инструмент, шиене, бродиране, или примерно - шахмат. Не липсват и възможности за професионално обучение в области като изработката на уебсайтове, дизайн, устройство на автомобила, и др.

    "Идеята на проекта е, че най-бързо и лесно се учи не чрез формалните образователни инструменти, а неформално – с помощта на приятели и познати. За това създадохме платформа, в която всеки да може да получи лесно трайни знания и умения, лично от специалисти в конкретната област, а защо не – и да се сприятели с тях в процеса на учене" - обяснява Калоян Кирилов - основател на проекта.

    Първата у нас мрежа за споделено обучение е достъпна на български и на английски език. Тя обединява най-перспективните уеб технологии в областта на социалните мрежи с вековните традиции на взаимноучителните методи на образование, познати още от периода на Възраждането, твърдят създателите на платформата, и определят Myeducationclub.com като част от бързо развиващата се икономика на споделянето.

    За да улесни възнаграждението за споделянето на знания, проектът въвежда и собствена виртуална валута (токън), която се натрупва в сметката на потребителите, споделящи активно своите знания. Всеки нов потребител получава още с регистрирането си в сайта 5 токъна безплатно, които може да обмени срещу нови знания и умения. Онези, които преподават, пък могат да получат срещу това още токъни.

    платформа за споделено образование Myeducationclub.com

    Оценка на новината

    0