• Започва традиционното изложение „Доверете се на българското“

    Започва традиционното изложение „Доверете се на българското“

    Петнадесетото издание на търговското изложение се открива на  8 май в ЦУМ

    Започва традиционното изложение „Доверете се на българското“

    Днес в изложбената зала ЦУМ ще бъде открито 15-то издание на традиционното  търговско изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО“, организирано от Българската търговско-промишлена палата. Само по време на изложението ще може да се закупят продукти от малки български фирми, които представят стоката си единствено на подобни базари.

    В изложението ще вземат участие над 40 фирми – производители и търговци,  които предлагат различни български продукти в областите: храни, козметика, облекло, трикотаж, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия, сувенири, стоки за бита, и други. 75 % от участниците са малки фирми.

    Участниците в изложението са разпределени в четири основни бранша. Най-голям е делът на фирмите, чиято дейност е в областта на конфекцията, трикотажа и кожените изделия – 65%. Участието на бизнесите, свързани с храни и напитки, както и с бижутерия и сувенири, е съответно с по 10%. Козметичният бранш представлява 15% от всички фирми на изложението.

    „Доверете се на българското” събира на едно място само български производители и търговци. Участието дава възможност за представяне на фирмата и презентация на продуктите, както и за  директна среща на бизнеса с потребителите.

    Желаещите ще могат да разгледат най-новите колекции спортни и елегантни облекла за летния сезон на български производителите. Чанти и обувки от естествена кожа, нови модели шапки и аксесоари са също част от артикулите, които ще бъдат показани в ЦУМ. Фирма от Пловдив ще предложи мъжки елегантни и спортни ризи и панталони. Ръчно плетени дрехи ще представи фирма от Варна. Фирми от Русе, Стара Загора и София ще демонстрират  разнообразие от детски облекла и трикотаж.

    Посетителите ще научат за полезните съставки на зеолита и копривата и как да се използват в ежедневието, съобщават от Българската търговско-промишлена палата. По време на изложението ще бъде представена серия продукти, които са на основата на натурални компоненти - висококачествен пречистен екстракт от градински охлюв Helix aspersa, и от различни растителни видове, които спомагат за ускоряване на регенерирането на тъканите и подсилват имунната система на организма. Наред с всичко това посетителите ще могат да опитат вино от арония и малина, както и да се информират за хранителните добавки.

    Пролетното издание на „Доверете се на българското“ ще продължи до 19 май.

     

    Снимка: "Доверете се на българското"

    БТПП "Доверете се на българското" търговско изложение

    Оценка на новината

    0