• Десетото издание на Строителните Оскари подкрепя SOS Детски селища България

    Десетото издание на Строителните Оскари подкрепя SOS Детски селища България

    Церемонията на 30 септември в хотел Маринела включва благотворителен търг с картини на стари майстори.

    Десетото издание на Строителните Оскари подкрепя SOS Детски селища България

    Десетото юбилейно издание на Наградите за луксозно строителство, архитектура и дизайн ще подкрепят 30-годишните усилия в България  на SOS Детски селища за директна грижа на деца в риска.
    Церемонията, която ще се проведе на 30 септември в балната зала на 5-звездния хотел Маринела, ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори, а събраните средства ще бъдат дарени на организацията, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
    Благородната инициатива е в продължение на дългогодишната кампания на пиар агенцията за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да живеят и работят в България.

    Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сметката за дарители в кампанията "Строителните Оскари в подкрепа на SOS Детски селища" - България е BG48RZBB91551000365058. Сдружението е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 136 страни по света. В България сдружението започва дейността си през 1990 г.
    В продължение на 30 години SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа и деца в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.
    1. Подкрепа на семейството и превенция на разделяне на деца от техните семейства.
    Програмата „Подкрепа на семейството“ е насочена към деца, които са в риск да загубят грижата на родителите си, като оказва социална и психологическа помощ на семействата, за да могат да се грижат по-добре за своите деца. Екип от квалифицирани специалисти - социални работници, психолози, педагози съдейства на родителите за това децата да получават закрила, здравна грижа, образование и развитие. Подкрепят родителите да започнат работа и да подобрят условията си на живот. Програмата се предоставя в SOS Центровете ни за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново, Габрово и Трявна.
    За млади майки и бременни жени, които нямат подкрепа от семействата си и срещат трудности преди или в първите месеци след раждането,  Звено "Майка и бебе" в гр. Габрово предоставя временно настаняване до 6 месеца. Насърчава се привързаността майка-дете и изграждането на родителски умения, съдейства се на младите майки за намиране на жилище и започване на работа.
    В резултат от нашата работа в 95% от случаите семействата са подобрили грижата за децата си и е предотвратена раздялата на деца и родители.
    2. Семеен тип грижа
    Сдружение SOS Детски селища предоставя приемна грижа чрез SOS приемни семейства в Трявна, Габрово, Велико Търново,  София, Перник и Брезник.  Деца, разделени от родителите си,  растат в семейство, в среда на любов, доверие и сигурност. Децата посещават училищата и детските градини и са включени в естествената си детска среда и местната общност. С тях работят квалифицирани екипи от педагози, психолози, психотерапевти, логопеди и социални работници, които подпомагат тяхното развитие .    
    SOS Младежките домове осигуряват дом и грижа за  юноши и девойки на възраст между 14 и 18 години, за които до момента на приемането им са изчерпани възможностите за оставане и връщане в биологичното семейство, настаняване в семейството на близки и роднини, осиновяване или настаняване в приемно семейство. Те живеят заедно в апартаменти, под грижите на екип от възпитатели, които им помагат да преодолеят преживените травми от раздялата със семейството им, да изградят  умения за самостоятелен живот,  да завършат  образование и да придобият  професионална квалификация. Младежите получават пълна подкрепа за планиране на бъдещето си. SOS Младежките домове се намират в София и Велико Търново. В тях се грижим за 40 младежи.
    В SOS Малките семейни домове  живеят по 5 деца и младежи в риск, за които се грижи екип от възпитатели.  
    SOS Mалък семеен дом „Надежда“ в гр.Велико Търново и SOS Малък семеен дом „Чардафон“ в гр. Габрово са социални услуги, които  Сдружение SOS Детски селища предоставя в партньорство с Община Велико Търново и Община Габрово.
    3. Програма „Начало на самостоятелен живот“
    Програма “Начало на самостоятелен живот” е основната форма на подкрепа  за младежите, които са отглеждани в SOS грижа, живеят самостоятелно извън SOS младежкия дом, работят или учат, но все още се нуждаят от подкрепа, за да се справят успешно в живота. Програмата има за цел да насърчи старта на младежите в самостоятелния им живот, при намиране на работа, място за живеене и възможности за реализация, продължаване на образованието във ВУЗ. Сдружението оказва консултативна и финансова помощ на младежите в рамките на 3 години след напускане на грижа.
     4. Застъпничество за правата на детето
    Сдружение SOS Детски селища се застъпва за правата на децата и подкрепя семействата им в усилията им да подобрят качеството си на живот. Ние осигуряваме правото на децата и младежите да участват във всички решения за техния живот  и  сами да заявяват своите права.
    5. SOS Обучителен център
    SOS Обучителният център към сдружението предлага програма от обучения за специалисти, приемни родители и други професионалисти насочена към запознаване с нови практики в алтернативната грижа и повишаване капацитета и компетенциите на екипи, подкрепящи деца и семейства в риск. Програмата обхваща области по права на детето, социална политика и социално включване, предоставяне на социални услуги за деца, младежи и родители.  
    Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища България показва активния ангажимент на  Сдружението към децата като най-ценния капитал на едно общество. Добрите резултати на децата и семействата, са най-верният измерител за качеството на нашата работа и ни поставят сред водещите организации, които формират политиките за децата и семействата в България. 

    Досегашни носители на престижните награди LUXURY Property AWARDS са най-големите и успешни строителни компании у нас  – Бигла III, БОРД, Арх Сити Строй, АНЕЛ Корпорация, ФИЛТО С, БАРАЖ Груп, Джи Пи Груп, студио БУЛАРХ с арх. Боян Захариев, NOVA CITY GROUP, ЛУКС БИЛД БГ, Ню Билдинг Пропърти, Трейс Груп, Енергоремонт Холдинг АД, Шарлопов Груп, Перфект Груп, Арт Е Строй, Булстрой Груп, арх. Боряна Христова, големи и малки общини, Столичните метростанции и др.  

    „Основната цел на церемонията е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики в луксозното строителство, успехите на българските строителни компании и архитекти у нас и по света, да подпомогне техните стремежи за по-добро качество на живот в България“, споделят управляващите съдружници на ВИП Комюникейшън – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.  

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0