• Как да продавате разумно?

    Как да продавате разумно?

    4 съвета, които биха покачили продажбите на Вашия бизнес.

    Как да продавате разумно?

    В продажбите клиентите са най-жестоките критици. Когато не искат да закупят дадена стока, лесно се „измъкват“ с изрази като: „То не си заслужава цената.“ или „Ще мина някой друг път, за да го взема.“ Но интелигентните предприемачи трябва да намерят начин да привлекат своите потенциални клиенти, като докажат качеството на своя продукт.

    За да станете по-опитен и по-успешен в продажбите, Ви предлагаме 4 съвета, които биха Ви помогнали.

    1. Опитайте се да откриете „скритите“ нужди на клиентите

    Не всеки потенциален купувач може да изрази своите потребности. Научете се как да ги идентифицирате и намерете начини да давате полезни съвети.

        2. Проявете лека загриженост, когато клиентите споделят своите нужди

    Понякога за купувачите е трудно да си представят, че загрижеността на продавача отсреща, не е е търговски трик. Все пак, съветът е да се интересувате от потребностите на клиента, дискретно. Ако той Ви зададе въпрос, отговарете му, ако Ви се оплаче от факта, че новият му телевизор се е счупил преди две седмици, изразете съчувствие.

      3. Продавайте, но на разумна цена

    В промишлеността често се наблюдава тенденцията за покачване на цената на продуктите за сметка на качеството. Не е необходимо да го правите, само трябва да изучите покупателните навици на своите клиенти. Цената винаги е от първостепенно значение и е хубаво тя да бъде съобразена с финансовите възможности на Вашите купувачи.

        4. Образовайте ги

    Ако имате нюх за продажби, то със сигурност бихте се справили с образоването на клиентите. Ако потенциалният купувач се колебае, то тук е моментът Вие да го убедите в стойността на продукта.  Този подход позволява да напредвате в продажбите, и то с бързи темпове. 

    продажби съвети

    Оценка на новината

    0