• Три съвета как да станем по-умни в бизнеса

    Три съвета как да станем по-умни в бизнеса

    Интелектът е нещо наследствено, смятат специалисти. Въпреки това, винаги можем да го развиваме,било в положителна, било в отрицателна насока.

    Три съвета как да станем по-умни в бизнеса

    Интелигентността е различна при всеки. Според редица учени, тя е наследствена. Но това твърдение не може да се приеме за 100% истина, защото интелектът на човек се развива постоянно, било то в положителна, или отрицателна посока.

    Съвременните изследвания показват, че има два фактора,  върху които може да упражняваме контрол, за да станем по-умни. Това са средата, в която се намираме и начинът, по които мислим и си обогатяваме знанията. Ако се занимавате с бизнес, е необходимо Вашето мислене да е в перспектива и да имате концепцията в главата си. Затова Ви предлагаме няколко съвета на експерти за начина, по които да развиете своя умствен потенциал.

    1. Предизвиквайте себе си постоянно

    Ако реализирате достатъчно бързо дадена задача, без много да се замисляте, това със сигурност е знак, че не предизвиквате себе си достатъчно. Интелигентността е като мускул – трябва да се натоварва с по-сложни упражнение за да заякне.

           2. Четете умно

    При този съвет се има предвид да четете избирателно, не каквото Ви попадне. За да развиете своята интелигентност, а оттам и своя бизнес, трябва постоянно да се информирате. Търсете специализирани издания, свързани с сферата, в която работите.

           3. Говорете с хора, от които можете да научите нещо ново

    Без значение колко сте умни, винаги ще има хора, които знаят нещо, което Вие не. За да успеете в бизнеса, Ви трябват такива хора. Намерете си умни и предприемчиви колеги, от които ще можете да научавате по нещо ново всеки ден. Специалистите дори препоръчват интелигентните Ви колеги да бъдат сред най-близкото Ви обкръжения.

    съвети за повишаване на интелигентността бизнес съвети

    Оценка на новината

    0