• 6 съвета за направата на идеалното CV

    6 съвета за направата на идеалното CV

    Дизайнерът Ейми Доузиер споделя, че й е било много трудно да си намери работа. Ето защо тя решила да промени нещо. Променила CV-то си. С леки промени по автобиографията си Ейми бързо намира подходящата работа.

    6 съвета за направата на идеалното CV

    Дизайнерът Ейми Доузиер споделя, че й е било много трудно да си намери работа. Опитвала на хиляди места, но все безрезултатно. Ето защо тя решила да промени нещо. Променила CV-то си. С леки промени по автобиографията си Ейми бързо намира подходящата работа.

    През следващите години тя помага на свои приятели да напишат работните си автобиографии. Според това, какви са интересите на човек и каква е сферата му на работа, Ейми изготвя и помага за написването на CV.

    Дизайнерката вярва, че добрият дизайн на автобиографията е ключов за положителните отзиви от работодателя. Тя споделя няколко съвета, с които можем да разчупим CV-тата си.

    1. Заиграйте се с шрифтовете

    99% от CV-тата се пишат с един и същи шрифт, а има толкова много различни шрифтове, с които може да напишете автобиографията си и да я превърнете в шедьовър, който със сигурност ще привлече внимание, независимо от опита ви.

    2. Оформление

    Постарайте се CV-то ви да бъде подредено, четливо и красиво. Направете текстови блокове, за да може лесно да работите със съдържанието. И най-вече се съобразете с човека, който ще чете автобиографията ви.

    3. Използвайте забавни елементи

    Ключът в този етап е умереност. Може да използвате един-два цвята, икони или нещо по ваше желание. Това може да окаже съществен положителен ефект. Но не прекалявайте. Прекалената заигравка с цветове и форми разконцентрират и няма да се приеме добре.

    4. Подредете и разчистете

    Много хора искат да включат и най-малките детайли в автобиографията си, но това може да ви изиграе лоша шега. Понякога това създава хаотичен вид и затруднява четящия го. Добре е да се изразявате просто и стегнато и да включите само най-важните факти в CV-то си.

    5. Създайте йерархия

    Напишете CV-то си така, че да се създава логическа връзка между всеки следващ ред. Заглавията да подчертават съдържанието, което представяте на работодателя.

    6. Изпратете документа в .pdf формат

    Това е последния, но един от най-важните съвети. Няма да е добре, ако изпратите автобиографията си във формат, който не може да бъде прочетен, защото не разполага с необходимите шрифтове. Чрез запазването му в .pdf си гарантирате, че CV-то ви няма да се промени.

    автобиография как се пише автобиография как се пише CV как да напишем CV

    Оценка на новината

    0