• Успешни бизнес стратегии от ментори-милиардери

    Успешни бизнес стратегии от ментори-милиардери

    Наруши правилата и създай добър екип, за да си успешен предприемач.

    Успешни бизнес стратегии от ментори-милиардери

    Днес  хората търсят информация в интернет за всичко. Всеки, който иска да стартира бизнес поне един път е търсил в Google какъв е най-бързият начин да забогатееш, как да не се провалиш и кои са успешните бизнес модели. За съжаление не всички печелят милиарди от лотарията, за това по-сигурният начин е здрава работа и много инвестирани пари и време.

    Ако планирате да започнете бизнес или имате добра бизнес идея, запознайте с няколко урока от най-големите милиардери в света, които са и ментори. Та, кой би могъл да Ви даде по-добър съвет за забогатяване от един ментор-богаташ?

    1. Добрият екип води до добър продукт
    Да имаш зад гърба си екип от хора, които са добри, там където ти си слаб е най-доброто, на което можеш да заложиш. Независимо от инвестицията и усърдната работа, ако екипът ти не се сработва, продуктът няма да е успешен, защото нито един от членовете не е дал всичко от себе си.  Ричард Брансън, например, гледа на добрия екип от хора като на самия продукт – като на цел.

    2. Създайте правила... и ги нарушете
    Брансън казва, че повечето успешни компании в света са създали правило за прекрачване. Това правило цели да изключи възможността за сляпо следване на правилата. Добрият продукт изисква мислене извън границата на позволеното. Света вече е видял всичко и за да създадете нещо, което ще изненада трябва да мислите извън стената.

    3. Решете проблема
    Иновацията е именно това – процес, в който се решава даден проблем, със средство, което до сега не е използвано. За да създадете продукт, който да събуди интерес, помислете за проблем, който бихте могли да решите със своя продукт.

    4. Изправяйте се бързо
    Много предприемачи стартират бизнес, който в началото изглежда успешен, но в един момент перспективите изчезват. Колко по-бързо се осъзнае това, толко по-бързо ще се провалите. Но това е голям плюс. По-добре да се провалите още в началото, вместо след хиляди пропилени левове и много изгубени часове. Провалете се, осъзнайте го, изправете се и продължете! Ако ума Ви умее да мисли разчупено в един момент пред Вас отново ще се появи добра възможност, а Вие вече сте научили ценни уроци. 

    Това са основни точки от една добра стратегия, но не са задължителни за създаване на успешен бизнес модел. Всеки предприемач трябва да умее да създава стратегия, която максимално да покрива нуждите на продукта, на клиента и не на последно място, на екипа. Експериментирайте, за да достигнете до процеса на работа, който би бил най-добър.

    Ричард Брансън успешен бизнес бизнес модел изготвяне на бизнес стратегия

    Оценка на новината

    4.00