• 5 принципа, които водят до първия спечелен милион

    5 принципа, които водят до първия спечелен милион

    Кой не мечтае да е милионер? Милионерите винаги изглеждат малко по-безгрижни, малко по-щастливи и малко по-оптимистично настроени към света.

    5 принципа, които водят до първия спечелен милион

    Кой не мечтае да е милионер? Милионерите винаги изглеждат малко по-безгрижни, малко по-щастливи и малко по-оптимистично настроени към света. И защо да не са! Мнозина вече са минали по този път, а някои от нас кротно седят и чакат да спечелят някой милион от лотарията. Е, това не се случва на всеки. За това най-добре да следваме тези принципи, за да тръгнем уверено към първия си милион!

    1. Човек се учи цял живот!
    Никой не се е родил, знаейки всичко на този свят. Дори Бил Гейтс не е могъл да говори или мисли за IT технологии, когато е бил на годинка. Не трябва да мислим, че знаем всичко необходимо, защото всеки ден, всеки нов човек, всяка книга и въобще всичко ни учи на нови неща. В момента, в който решите, че знаете всичко необходимо – развитието спира! Научете се да признавате, когато имате нужда от помощ в своето начинание.

    2. Обмисляме риска!
    Милионерите знаят кога да рискуват и кога да пропуснат ход. Уорън Бъфет казва, че еднакво важно е да умееш да управляваш риска и да умееш да поемаш такъв. Богатите виждат потенциал в ситуации, които за средностатистическия човек биха изглеждали като абсолютна загуба. Но ще е грешка да пропуснете възможност, която би Ви донесла загуби в краткосрочен план, но пък големи печалби – в дългосрочен.

    3. Проваляме се!
    Страхът от провал ще спре завинаги прогреса. Човек не трябва да се срамува, че се е провалил, защото това всъщност е крачка към постигането на голям успех. Всеки провал носи със себе си няколко научени урока, така че – смело напред!

    4. Работим за идеите си!
    Ако си стоим пред телевизора у дома и мислим как бихме спечелили милиони от тази наша бизнес идея, всъщност няма да се случи нищо. Имате идея – реализирайте я! За да се случи нещо, просто трябва да направите крачка напред.

    5. Планираме целите си!
    Ясно, че вървим към спечелването на богатство, но това не трябва да е единствената цел. Разделете голямата цел на други по-малки цели, за да Ви бъде по-лесно да ги изпълните. Освен това, така след всяко постигнато начинание ще усещате удовлетвореност от добре свършена работа и ще мотивирате себе си да продължавате напред.

    как да стана милионер как да натрупам богатство

    Оценка на новината

    0