• Най-добрите платформи за създаване на перфектно CV за работа

    Най-добрите платформи за създаване на перфектно CV за работа

    Добре изготвената автобиография е стъпка към получаването на желаната работа.

    Най-добрите платформи за създаване на перфектно CV за работа

    Добре изготвената автобиография е стъпка към получаването на желаната работа. Чрез CV-тата работодателите отсяват кандидатите, които биха искали да поканят на интервю. За да попаднете към тази група автобиографията Ви трябва да набляга на професионалния Ви опит и квалификация.
    Онлайн вече има доста платформи, които предоставят на кандидатите възможност да създадат автобиографията си по най-уникалния начин.
    Пет от най-добрите безплатни такива платформи са:

    1. Еuropass
    Лесен за ползване сайт, който предлага възможности за създаване на CV, мотивационно писмо, езиков паспорт, европейски паспорт за умения и всички по европейски стандарти. В платформата можете да откриете и инструкции за писане на CV. Това е най-разпространената форма на CV. Ако кандидатствате в артистичната сфера, по-добре се насочете към друг инструмент, за да покажете артистичната си страна.

    2. Your Smart CV
    Платформата дава възможност за създаване на видео автобиографии. Кандидатът първо попълва общата информация в своя профил и след това преминава към заснемане на видео, където трябва да разкаже „Кой съм аз”, „Какво мога” и „Какво търся”. Платформата е разработена от български екип и работи в партньорство с различни университети.
    Това е нестандартен избор за CV и е възможно да не се приеме добре навсякъде. Този вид CV е подходящо за представяне в по-артистични среди.

    3. EnhanCV
    Отново платформа, разработена от български екип. Системата предлага редица инструменти за персонализиране. Преди да се попълнят данните, кандидатът бива запитан за каква длъжност се кандидатства и сайта автоматично генерира най-подходящата визия. Основните функции са безплатни, но персонализирането като цвят, шрифт и добавяне на секции се отключват за платената версия.
    Крайният вариант може да бъде изтеглен в pdf формат. Освен това в сайта има опция за live chat, където кандидатът може да задава своите въпроси на екипа при нужда.

    4. CVMaker
    Платформата не изисква регистрация в сайта. Кандидатът просто въвежда всички свои данни, може да размества секциите, да ги премахва или да добавя нови. Накрая просто трябва да избере оформлението. Кандидатът може да избере също, платформата да ползва информацията от Facebook или LinkedIn. CV-то е изключително структурирано и подредено и събира всичко важно в рамките на страница и това го прави подходящо за по-сериозни и високопоставени длъжности. Крайното CV е достъпно в html, txt и pdf.

    5. Piktochart
    Платформата предлага изключително много функции – добавяне на таблици, графики, различни шаблони, създаване на собствен вариант, добавяне на клипове и картинки и други. Освен това може да избирате между различни форми – стандартни страници, инфографика и презентация.
    Изготвянето на автобиография през тази платформа отнема доста повече време и не е подходяща за всяка длъжност. Насочена е по-скоро към кандидатите в артистичните сфери. Недостатъка е, че готовото CV може да се изтегли само като картинка ако ползвате безплатната версия.

    CV-генератор писане на автобиография CV

    Оценка на новината

    5.00