• 4 идеи за забавен и успешен бизнес

    4 идеи за забавен и успешен бизнес

    В бизнесът също има тенденции.

    4 идеи за забавен и успешен бизнес

    Стартирането на бизнес е сериозно начинание и определено не бива да се подхожда вятърничаво към тази стъпка. Много предприемачи съумяват да превърнат своите хобита в успешен бизнес. Именно това е забавната страна на предприемачеството.

    В бизнесът също има тенденции. Преди известно време пазарът беше превзет от крафт бирата, например. Сега този сектор още е популярен, но за него не се говори постоянно. В ръцете на всеки един от нас се намира възможността да създаде следващата тенденция. Ако в главата Ви се върти, от известно време, идеята да стартирате нещо свое, имаме няколко идеи.

    Град-загадка
    Идеята е подобна на експейп-стаите, в които трябва да разрешиш серия от загадки, за да излезеш от стаята. Тук е същото, но загадките са из целия град.
    Тази идея има две предимства:
    *Помните ли манията за гоненето на покемони? Голямо предимство беше, че караше хората да се движат. Ако загадките в града са скрити в периметър от 5-10 километра, това ще осигури дневната доза движение и забавление.
    *В някои държави организаторите включват различни исторически факти в загадките, разрешаването на които води до следващата стъпка. Така хората от всяка възраст могат да научат нещо ново за града или родината си докато се забавляват.

    Работилничка
    Споделените офис пространства набират популярност много бързо. Въпреки това в София има само 10 коуъркинг пространства. Много фирми с малки екипи се насочват към този вариант за офис пространство, защото не е свързан с депозити, предизвестия и високи наеми. За едно успешно коуъркинг пространство е важно да бъде на комуникативно място, до което има достъп с повече от един градски транспорт. Наличието на паркинг и приятна атмосфера също са конкурентни предимства.

    Изненадващи кутии
    Чували ли сте за BOPS? Кутията е с месечно издание и съдържа книги и книжни аксесоари, но уловката е, че не знаеш какво ще четеш преди да я получиш. Изненадващото е, че кутията се радва на голям интерес. На пазара вече има и кутии, съдържащи различни козметики, биопродукти, сладки и какво ли още не. Оказва се, че хората са любопитни да надникнат под затворения капак и с удоволствия плащат за това. Е, кой не обича изненади?

    Гурме в кутия за вкъщи
    Гурме ресторантите се славят с минималистична елегантна обстановка, в която обикновено те е срам да си изядеш хлебчето, за да не направиш трохи. Освен това порциите са твърде малки и обикновено се налага да си вземеш дюнер за десерт от ъгъла до ресторанта. А, какво ще кажете гурме елементите да бъдат съчетани с боб, например. Или свежа зелена салата с дресинг, в който място са намерили ароматни екзотични билки и подправки от Индия. Понякога вкусовете се съчетават по-добре, от колкото съзнанието ни може да помисли. Ако всичко това може да се вземе и в картонена кутия за офиса или за вкъщи може да се превърне в успешен бизнес.

    За да създадете нещо, което се харесва, трябва да решите даден проблем. Дори и най-новата тенденция е една доста добре забравена стара и това не случайно се е превърнало в правило.

    бизнес идеи идеи за стартиране на бизнес бизнес тенденции

    Оценка на новината

    0