• Кризата във Венецуела се задълбочава

    Кризата във Венецуела се задълбочава

    Венецуала малко по малко затъва. Властите в страната са в цунг-цванг и предлагат най-различни идеи за справяне с кризата.

    Кризата във Венецуела се задълбочава

    Венецуала малко по малко затъва. Освен, че в страната има дефицит на стоки от първа необходимост, сега е на път да остане без бира. Бирената компания Empresas Polar SA обяви, че не може да закупи нужните количества малц и най-вероятно ще спре производство.

    От ръководството на компанията заявяват, че нямат достъп до чуждестранна наука, затова не могат да поръчат суровина и наличните запаси ще им стигнат до края на април.

    Венецуела е в най-тежката рецесия, може би от създаването си. Властите в страната са в цунг-цванг и предлагат най-различни идеи за справяне с кризата. Както вече стана ясно, управляващите наложиха режим на тока, за спестяване на електроенергията. Дори президента Мадуро изиска от жените да спрат да използват сешоари, за да икономисват ток. Друга идея е за смяна на часовата зона. Също така, се въведе 4-дневна работна седмица и хората вече почиват по 3 дни.

    Като причина за дефицита на ток от правителството посочват проблеми с водоснабдяването на водноелектрическата централа в южната част на страната „Ел Гури”, която покрива 60% от потреблението във Венецуела. По официални данни около 70% от електроенергията в страната се произвежда от водноелектрически централи, които през последните месеци изпитват постоянен дефицит от вода.

    Ако ниските цени на петрола се запазят, ще се запази и тежкото положение в страната.

                                        

    Венецуела Криза

    Оценка на новината

    0