• Китай не позволява американската "кражба" на TikTok

    Китай не позволява американската "кражба" на TikTok

    Китай заяви готовност да провали сделката между ByteDance и Microsoft.

    Китай не позволява американската "кражба" на TikTok

    Китай няма да позволи „кражбата“ на китайското приложение Tik Ток и заяви готовност да провали сделката между ByteDance и Microsoft, напук на съгласието на Вашингтон

    Microsoft Corp заяви в понеделник, че е в процес на преговори с ByteDance за закупуване на части от TikTok, след като президентът на САЩ - Доналд Тръмп даде на компаниите срок от 45 дни да сключат сделка.

    "Тормозът" на Съединените щати над китайските технологични компании продължава вече месеци наред. Това създаде напрежение между държавите, пред които се откриха само два избора: подчинение или битка за надмощие в областта на технологиите. 

    Държавният секретар на САЩ - Майк Помпео, заяви през уикенда, че Тръмп ще предприеме действия срещу китайските софтуерни компании, които целят споделянето на потребителски данни с китайското правителство.

    Американското третиране на ByteDance и Huawei Technologies, който сега е в черният списък за търговия на САЩ, е показателно за усилията на САЩ да отдели икономиката си от тази на Китай. Опитите на Китай да осигури защита на компаниите си чрез отмъщениe остават без успех, тъй като САЩ има технологично превъзходство и влияние в лицето на своите съюзници.

     

     

    САЩ Китай Microsoft Tik Tok ByteDance

    Оценка на новината

    0