• Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" в борбата срещу COVID-19

    Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" в борбата срещу COVID-19

    В четвъртък фондацията - която е най-голямата частна фондация в света - заяви, че ще ангажира допълнителни 250 милиона долара за подпомагане на борбата с пандемията.

    Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" в борбата срещу COVID-19

    Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" засилва борбата си срещу пандемията COVID-19.

    В четвъртък фондацията - която е най-голямата частна фондация в света - заяви, че ще ангажира допълнителни 250 милиона долара за подпомагане на научните изследвания, разработката и справедливото предоставяне на тестове, лечения и ваксини за COVID-19. Това бележи най-големия принос на фондацията за борбата с COVID-19 до момента. Общите ангажименти на фондацията към глобалния отговор на COVID-19 сега възлизат на 1,75 млрд. долара.

    Мелинда Гейтс, съосновател на фондацията, каза, че голяма част от средствата ще подкрепят усилията за облекчаване на COVID-19 в слаборазвити страни.
    Основната ни цел е да гарантираме, че тези ваксини ще попаднат в страните с ниски и средни доходи. Така че част от тези пари ще бъдат използвани за набавяне на 200 милиона дози ваксини за страни с ниски и средни доходи и за закупуване на 120 милиона бързи диагностични теста за страни с ниски и средни доходи “, каза Гейтс.

    Гейтс признава логистичните предизвикателства пред получаването на ваксина в ръцете на тези в страните с по-ниски доходи. Но също така обяви, че това не значи, че не може да се направи.

    Трябва да направим много добро предварително планиране. И това трябва да се случи сега. Но е възможно “, подчерта Гейтс.

    Успехът на този фронт е от съществено значение за борбата с нарастването на бедността в страните с по-ниски доходи, които са атакувани и от пандемията.
    Международната организация на труда (МОТ) наскоро изчисли, че относителната бедност сред неформалните работници в страните с ниски доходи се е увеличила с изумителните 56% през първия месец на пандемията. Само в Африка този брой показва 62% увеличение.
    Тъй като пандемията се разпространява в развиващите се страни, изкореняването на крайната бедност, засягаща в момента около 680 милиона души, изглежда почти утопично“, написаха изследователи от ООН в нова книга през октомври.

    фондация подпомагане Covid-19 Бил и Мелинда Гейтс

    Оценка на новината

    0