• Британските власти преоценяват правилата за празничното социализиране

    Британските власти преоценяват правилата за празничното социализиране

    Говорителят на Борис Джонсън - Джейми Дейвис, заяви пред репортери във вторник, че правителството иска да даде възможност на семействата да се срещнат по Коледа, но отказа да изключи възможно затягане на мерките.

    Британските власти преоценяват правилата за празничното социализиране

    Британските власти се очаква да проведат преговори за коледни правила за ограничаване на разпространението на коронавируса, след като нарастването на инфекциите подхранва исканията на медицинските експерти да наложат забрана за събирания на домакинствата по време на празника.

    Министърът на кабинета - Майкъл Гоув ще обсъди въпроса с колегите си от делегираните администрации в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия по-късно днес.
    Преговорите предполагат, че длъжностните лица могат да преразгледат решението си да позволят на три домакинства да се събират заедно за пет дни по Коледа, след като две водещи медицински списания поискаха от правителството да отмени плана.

    В съвместна редакционна кампания, British Medical Journal и Health Service Journal заявиха, че правителственото облекчаване на правилата за социално дистанциране през празничния период ще увеличи коронавирусните инфекции и ще постави допълнително напрежение върху болниците.

    Говорителят на Джонсън - Джейми Дейвис, заяви пред репортери във вторник, че правителството иска да даде възможност на семействата да се срещнат по Коледа, но отказа да изключи затягане на мерките.
    На въпрос дали министрите обмислят да намалят коледните облекчения до две домакинства или да съкратят периода до три дни, Дейвис каза, че указанията за периода са изложени „но ние очевидно държим всички настоящи разпоредби под въпрос“.

    Първият министър на Шотландия - Никола Стърджън потвърди, че във вторник ще се проведат разговори с другите администрации на Великобритания. „Обмисляме дали са необходими някакви допълнителни предпазни мерки в светлината на това, което знаем до момента - включително дали трябва да има някаква промяна през празничния период“.

    празници Великобритания мерки Covid-19

    Оценка на новината

    0