• Одобриха ваксината на Moderna Inc.

    Одобриха ваксината на Moderna Inc.

    Ваксината на Moderna е втората, одобрена за употреба в САЩ.

    Одобриха ваксината на Moderna Inc.

    Moderna Inc. (MRNA) спечели одобрението на FDA късно в петък за разрешение за спешна употреба на своята ваксина срещу коронавируса.

    Акциите на Moderna добавиха 2,24% в края на търговската сесия в петък, след като паднаха с 2,6% в редовната сесия.

    MRNA 1273 ваксината на производителя на лекарства, базиран в Масачузец, получи одобрение от Консултативния комитет по ваксини и свързани биологични продукти с 20-0 гласа в четвъртък вечерта.

    Ваксината на Moderna е втората, одобрена за употреба в САЩ. Миналата седмица ваксина, разработена съвместно от Pfizer (PFE) и BioNtech (BNTX), беше разрешена за употреба от FDA. Първият кръг от ваксинации с помощта на тази ваксина бе приложен тази седмица.

    Университетът "Джон Хопкинс" отчете 233 000 нови коронавирусни инфекции в Съединените щати в четвъртък, което е 3% увеличение спрямо нивата от миналата седмица. Повече от 300 000 души са починали от болестта в САЩ от избухването на пандемията.

    В Европа коледните ограничения са въведени във Франция, Италия и Германия, стегната система относно пътувания и събирания на хора има и в Обединеното кралство.

    Moderna заяви, че тази година ще има на разположение 20 милиона дози за американския пазар, а през следващата година общо предлагане между 500 милиона и 1 милиард дози в целия свят.

    Американският генерал - Гюстав Перна, който координира правителственото разпространение на ваксината, заяви че около 5,9 милиона дози от тази на Moderna могат да бъдат пуснати през следващата седмица.

    Договорите с правителството на САЩ, като част от операция Warp Speed, както и тези подписани с Великобритания и Европейския съюз, осигуриха ранен прираст в приходите на Moderna, като според анализатори, те ще продължават да растат.

    одобрение кризата Covid-19 ваксина Moderna Inc.

    Оценка на новината

    0